Международното правосъдие потвърди на последна инстанция присъдата доживотен затвор на

...
Международното правосъдие потвърди на последна инстанция присъдата доживотен затвор на
Коментари Харесай

Ратко Младич бе окончателно осъден на доживотен затвор за геноцида в Сребреница |

Международното правораздаване удостовери на последна инстанция присъдата пожизнен затвор на Ратко Младич, някогашния пълководец на босненските сърби, за геноцид, закононарушения против човечеството и военни закононарушения, осъществени по време на войната в Босна от 1992 до 1995 година, съобщи Агенция Франс Прес.

Апелативната камара удостовери присъдата пожизнен затвор на господин Младич, се споделя в известие на основания в Хага Международен остатъчен механизъм за престъпните трибунали, който отхвърли жалбата на Младич, приет за отговорен в това число за геноцид, за ролята си в клането в Сребреница.

Изслушванията пред Апелативната камара на Механизма в процеса на Младич започнаха през август предходната година след две отлагания от първичната дата през март - първо поради здравословното положение на Младич, а по-късно поради пандемията от ковид.

По време на чуванията юристите на Младич желаеха от Апелативната камара да оправдае Младич по обвиняването в геноцид в Сребреница, за което бе наказан на пожизнен затвор на първа инстанция, като се мотивираха, че виновността му не била потвърдена. Защитата не отхвърли, че " избран брой " босненски мюсюлмани в Сребреница са били убити, само че съобщи, че тези убийства са били последица от " възмездие " и не са били осъществени по заповед на Младич и той не е участвал на убийствата.

Прокурорите на собствен ред желаеха Младич да бъде наказан за геноцид и в общините Фоча, Котор Варош, Ключ, Приедор, Сански мост и Власеница.

На първа инстанция на 22 ноември 2017 година Младич бе наказан от Международния арбитражен съд за някогашна Югославия на пожизнен затвор за геноцид, закононарушения против човечеството и нарушение на военните закони
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР