Международно изследване, открива, не само че възрастните хора с диабет,

...
Международно изследване, открива, не само че възрастните хора с диабет,
Коментари Харесай

Коронавирусът отключва диабет при здрави хора?

Международно проучване, открива, освен че възрастните хора с диабет, които се срещат с COVID-19 , са изложени на доста по-висок риск от гибел от заболяването, само че и че вирусът в действителност може да провокира появяването на диабет при здрави хора.
Изследването, оповестено в The Lancet DiabetesEndocrinology, откри, че според от световния район, от 20 до 50 % от пациентите с диагноза COVID-19 по време на боледуването са имали диабет, съобщи czpz.org.
Също по този начин се отбелязва, че рискът от гибел от COVID-19 е до 50% по-висок при хора с диабет, изключително при случаи на диабет вид 2 при възрастни.
В Австралия 20% от 752 души, приети в болница поради вируса, са имали диабет, както и една трета умрелите от COVID-19 до 12 април. Докладът на Lancet е изработен от интернационална група от специалисти в региона на диабета. Те са се обединили, с цел да дават насоки и на практика рекомендации за лекуване на диабет за клиницистите както в развитите, по този начин и в разрастващите се страни.
Той е написан в съавторство с професора от университета Monash Пол Зиммет AO, от катедрата по диабет, който е и почетен президент на Международната федерация за битка с диабета и съпредседател на група, която поучава федералния министър на опазването на здравето по отношение на националната тактика на държавното управление за диабет, самостоятелна от рецесията COVID-19
Професор Зимет споделя, че данните акцентират действителните рискове, които COVID-19 основава за хората с диабет, защото те са по-податливи на развиване на тежка пневмония и сепсис.
Той споделя, че проучването е значимо, защото сплотява това, което сега е известно по целия свят за въздействието на COVID-19 върху хората с диабет и нарасналите опасности, с които се сблъскват, като се има поради, че тази пандемия е доста скорошна.
„ Данните от епидемиологични наблюдения в райони, мощно наранени от COVID-19 и отчети от Центровете за надзор на болесттите (CDC) и други национални здравни центрове и лечебни заведения, демонстрират, че рискът от съдбовен излаз от COVID-19 е до 50 % по-висок при пациенти с диабет, в сравнение с при тези, които нямат диабет “, се споделя в проучването.
Професор Зимет сподели, акцента в това проучване е концентриран върху хората с диабет вид 2. Повечето от актуалната информация до момента е фокусирана върху тази по-възрастна група. Той означи, че рискът от COVID-19 при младежи с диабет вид 1 наподобява доста по-малък. При изискване, че имат достъп до приемливи здравни грижи и добър надзор над диабета си и добави, че родителите на деца и юноши с диабет вид 1 би трябвало да бъдат спокойни по този въпрос.
Докладът отбелязва, че " увреждането на β кафези на панкреаса (клетките, които създават инсулин) може да докара до непосредствено увреждане на функционалността на панкреаса. "
„ Въпреки че пациентите към момента не са изследвани, те допускат, че диабетът може да бъде освен рисков фактор за тежка форма на заболяване COVID-19 , само че и че инфекцията може да докара до причиняване на нов диабет “, се споделя в прегледа.
" Потенциалните увреждания на β кафези на панкреаса, породени от вируса, водещи до недостиг на инсулин, се поддържат от наблюдението на италиански сътрудници и съавтори на тези рекомендации, които са докладвали чести случаи на тежка диабетна кетоацидоза (ДКА) по време на престоя в болница. "
Професор Зимет сподели, че в отчета се предлага наложително тестване за диабет при хора с зараза от COVID-19, с цел да се откри дали преди този момент здрави човеци са развили диабет вследствие на заразяване с вируса.
" Трябва да помислим върху това, всеки, който се разболее от COVID-19, да бъде тестван и за диабет. Пациентите би трябвало да бъдат тествани сега, в който се разболеят, защото това мощно ще повлияе на метода на лекуване и крайния резултат.
Според проучването, при пациентите с диабет има нараснал риск от тежки затруднения, в това число синдром на дихателен дистрес при възрастни и полиорганна непълнота, в това число на белите дробове, сърцето и бъбреците.
Професор Зимет споделя, че би трябвало да се предупредят и здравните експерти с диабет, които се грижат за пациенти с COVID-19 , за им се подсигурява отбраната, от която се нуждаят, с цел да предотвратят заразяване с вируса.
Според него консенсусната група отбелязва, че някои подгрупи хора с диабет също могат да изискват особено внимание. Те включват:
• Лица с неприятен метаболитен (кръвна захар) надзор на диабета си.
• При диабет с затруднения като цяло има висок риск от бъбречна непълнота при сериозно болните от COVID-19.
• Значителен брой лица с диабет вид 2 са с наднормено тегло и това може да докара до проблеми лекуването
• Лечението на хора с диабет, които са претърпели бариатрична хирургия за затлъстяване, изисква особено внимание.
• Лица, които са имали трансплантации на панкреас и бъбреци или са на постоянна диализа.
• Тези на имуносупресивна терапия за други нарушавания и / или кортизон.
• Тези, приемащи избрани медикаменти за диабет, които могат да повлияят на напредъка, в случай че са доста заболели.
• Повечето пациенти с диабет вид 2 имат други съставни елементи на метаболитния синдром, в това число хипертония и високо равнище кръвни липиди (мазнини). Следователно, продължаването с подобаващ антихипертензивен и липиден режим при всички тези пациенти е от решаващо значение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР