Международният валутен фонд представи в сряда в своята Регионална икономическа

...
Международният валутен фонд представи в сряда в своята Регионална икономическа
Коментари Харесай

Спад на корабоплаването по Суецкия канал с почти 50% само в рамките на 10 дни

Международният валутен фонд показа в сряда в своята Регионална икономическа вероятност за Близкия изток и Централна Азия, като означи, че " към 21 януари 2024 година 10-дневният кумулативен размер на корабоплаването през Суецкия канал е намалял с близо 50% по отношение на миналата година ".

Усложнената конюнктура в Червено море породи терзания по отношение на бъдещето на търговията и разноските за мореплаване.

" Разходите за товарни транспорти по направления сред Европа/Средиземно море и Китай се покачиха с повече от 400 % от средата на ноември насам, евентуално отразявайки композиция от увеличени разноски за застраховка на фона на нараснали опасности за сигурността и по-високи транспортни разноски, свързани с по-дълги направления за доставка ", отбелязва МВФ.

Освен това Фондът предизвести, че в случай че има разпространяване на спора в целия район, " може да се материализира по-тежко или трайно негативно влияние върху туризма ".

Международният валутен фонд също по този начин означи, че прогнозите му допускат, че войната в Газа ще продължи с " висока активност " през първото тримесечие на 2024 година и че по-късно военните дейности постепенно ще намалеят.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР