Мeждународният валутен фонд отправи предупреждение, че нововъзникващите икономики могат да

...
Мeждународният валутен фонд отправи предупреждение, че нововъзникващите икономики могат да
Коментари Харесай

МВФ: Плановете на Федералния резерв ще предизвикат турбуленции

Мeждународният валутен фонд насочи предизвестие, че нововъзникващите стопански системи могат да се сблъскат с турбуленция, когато Федералният запас увеличи лихвените проценти. В обява в своя блог, , от МВФ показват, че развиващите се стопански системи би трябвало да се приготвят за повишение на лихвите в Съединени американски щати, както и че при по-бързо повишаване на лихвите от предстоящото, това може да разтърси финансовите пазари и да предизвика изтичане на капитали и обезценяване на задгранични валути.

„ Развиващите се стопански системи би трябвало да се приготвят за евентуални пристъпи на икономическа турбуленция “, сподели МВФ, цитирайки рисковете, подбудени от по-бързото от предстоящото повишение на лихвите на Фед и възраждащата се пандемия.

" По-бързото повишение на лихвите на Фед може да раздруса финансовите пазари и да затегне финансовите вероятности в международен мащаб. Тези развития могат да дойдат със закъснение на търсенето и търговията в Съединени американски щати и могат да доведат до приключване на капитали и обезценяване на валутата на разрастващите се пазари ", пишат висши чиновници на МВФ в блога.

От фонда призовават централните банки да оповестяват ясно и поредно своите проекти за стягане на политиката и съобщи, че страните с високи равнища на дълг, деноминиран в задгранични валути, би трябвало да се стремят да хеджират своите експозиции.

Правителствата биха могли също по този начин да разгласят проекти за увеличение на фискалните запаси посредством последователно увеличение на данъчните доходи, използване на преразглеждане на пенсиите и дотациите или други ограничения, прибавят от основания във Вашингтон интернационален заемодател.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР