Международният олимпийски комитет взе решение да не допуска Русия до

...
Международният олимпийски комитет взе решение да не допуска Русия до
Коментари Харесай

Забраниха на Русия да участва на зимните олимпийски игри

Международният олимпийски комитет взе решение да не позволява Русия до присъединяване в идните Зимни олимпийски игри в Пьончан, Корея.

Определени спортисти ще могат да взе участие, в случай че покриват някои „ доста прецизни условия “.

Сочи към този момент слага олимпийски върхове... по корупция

Олимпийската фантазия – призрачен сън за служащи мигранти в Сочи

Те ще се състезават в Пьончан под безпристрастен байрак, по сходство на съветските спортисти, които участваха на Световното състезание по лека атлетика в Лондон предходната година.

Това заяви президентът на централата Томас Бах след изключително съвещание, което се организира в Лозана, Швейцария.

Russia is banned from the 2018 Winter Olympics over doping | Daily Mail Online https://t.co/Roa18S7niI
— Jonathan Knight (@jondknight) 6 декември 2017 година
Решението е било взето въз основа на отчетите на комисиите на МОК, ръководени от Денис Осуалд и Самуел Шмид. В тях са били показани доказателства за съществуването на държавна стратегия в Русия за прикриване на локални спортисти, употребявали допинг.

Същевременно стана ясно, че някогашният състезателен министър на Русия Витали Мутко получава доживотна възбрана да посещава Олимпийски игри.

Параолимпийците на Русия навън от Рио

Разрешен ли е допингът за американските спортисти

В момента Мутко е заместник-премиер на страната си, както и ръководител на Организационния комитет за Световното състезание в Русия.

Той обаче бе отпред на спорта в страната по време на Олимпийските игри в Сочи, за които МОК разкри съществени допинг нарушаване на съветските спортисти, случвали се под държавна шапка. Доживотно наказване получи и някогашният заместник-министър на спорта Юри Нагорних.



През месец май предходната година "New York Times " разгласява материал с изявления на някогашния шеф на Руската антидопингова организация Григорий Родченков. Той твърдеше, че най-малко 15 съветски спортисти, спечелили медали на Зимната олимпиада в Сочи, са били част от "допингова стратегия " на Русия, основана, с цел да господства страната на домашните Игри. По-късно WADA стартира лично следствие на база изказванията на Родченков. То бе водено от самостоятелната комисия към Световната антидопингова организация под управлението на Ричард Макларън.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР