Международният олимпийски комитет ще вземе независимо решение за участието на

...
Международният олимпийски комитет ще вземе независимо решение за участието на
Коментари Харесай

МОК ще вземе независимо решение за участието на спортисти от Русия и Беларус на Олимпийските игри в Париж

Международният олимпийски комитет ще вземе " без значение решение " за присъединяване на спортисти от Русия и Беларус на Олимпийските игри в Париж. Това разгласи във вторник министър на спорта във Франция Амели Удеа-Кастера, цитира от организация " Франс прес ". Тъй като квалификациите за Олимпийските игри през 2024 година в някои спортове към този момент започнаха, комисия на Парламентарната асамблея на съвета на Европа направи обществено чуване на отчет за присъединяване на руснаци и беларуси на Олимпиадата.

По време на това чуване Амели Удеа-Кастера бе поканена да приказва от името на страната хазаин на Олимпийските игри, които ще се състоят сред 26 юли и 11 август 2024 година в Париж.

Във видеосъобщението министърът увери, че " Франция признава и почита автономността на спортното придвижване ". Тя даде обещание, че " ще направи всичко допустимо ", с цел да бъдат в положително положение спортистите от Украйна за надпреварата, което включва и финансова помощ от един милион евро.

Тази помощ включва " поемането на всички разноски " по настаняването и подготовката на украинската делегация.

Представителите на МОК, измежду които и Габи Аренс, която е някогашна състезателка по пукотевица и е президент на Комисията на спортистите и на Асоциацията на олимпийските комитети на Африка, прикани да не бъдат " осъждани спортистите " за дейности на техните ръководители.

Международният олимпийски комитет предложи през март реинтегрирането на спортистите от Русия и Беларус в самостоятелен проект и под неутрално знаме. Организаторите към момента не се взела решение.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР