Международният кинофестивал "Любовта е лудост" ще се открие днес, 24

...
Международният кинофестивал "Любовта е лудост" ще се открие днес, 24
Коментари Харесай

Над 110 филма показват на Любовта е лудост

Международният кинофестивал "Любовта е полуда " ще се открие през днешния ден, 24 август, във Варна. По време на събитието ще бъдат показани над 110 пълнометражни игрални кино лентата, както и документални, и късометражни заглавия.
Награденият за постановка със "Златна палма " в Кан 2018 филм "Студена война " на полския режисьор Павел Павликовски ще бъде прожектиран след церемонията по формалното разкриване. На сцената на зала 1 във Фестивалния и конгресен център артистът Ицхак Финци ще получи премията за повсеместен принос към българското кино.
На тържествената гала на алената пътека водещ ще бъде артистът Стефан А. Щерев, прочут още като продуцент, тв водещ и съосновател на Номадската танцова академия, Международния фестивал за актуален танц и пърформанс "Антистатик " и Нощта на театрите.
Конкурсните филми в главната стратегия са 12, а председателка на журито е Клаудия Ландсбергер, Холандия, съоснователка и първи президент на European Film Promotion, служи доста години на селекционния комитет на конкурсната стратегия на "Берлинале " и на "Хамбург филм фунд ". Член е на Европейската кино академия. В журито са още драматургът от Германия Хелмут Шьодел, Катерина Шпица от Русия - актриса, Луис Диого от Португалия - режисьор, и Калин Станкулеску - кино критик от Румъния. За втора поредна година фестивалът "Любовта е полуда " има своето младежко жури, което ще избира най-хубавия от показаните 10 кино лентата в младежката конкуренция.
В киноафиша на "Любовта е полуда ", с изключение на конкурсна стратегия и младежка конкурсна стратегия, са включени и панорамите Българска класика, Новото българско кино, По глобуса, Фестивали и награди, Светове и граници, Дни на Русия, Фокус Румъния, Фокус Иран, Фокус Франция, Фокус Испания, Фокус Унгария, Комедиите на Рихард Бланк, Жан-Пол Белмондо на 85 години и късометражна стратегия. Повечето от филмите са премиерни заглавия - като "Безкрайната градина " на Галин Стоев, съветските "Собибор " и "Решение за очистване ", "Син на друга майка " с присъединяване на варненеца Юлиан Костов.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР