Международният фолклорен фестивал Синия Дунав“ ще се проведе на 1,

...
Международният фолклорен фестивал Синия Дунав“ ще се проведе на 1,
Коментари Харесай

За четвърта поредна година МФФ „Синия Дунав“ ще зарадва видинчани и гостите на града

Международният фолклорен фестивал „ Синия Дунав “ ще се организира на 1, 2 и 3 септември в Крайдунавския парк на града. Организатори са Община Видин и Event Masters, а входът още веднъж е свободен.

Събитието към този момент се трансформира в една от обичайните културни прояви, които ни оказват помощ да съхраним националния си образ посредством националното творчество. Давайки поле за изява на огромна сцена на фолклорни реализатори, групи и самодейни сформира, занаятчии и производители на обичайни артикули, храни и питиета, фестивалът извършва задачата си - да запази, разпространява и развие българския фолклор, обичай, просвета и родно произвеждане.

МФФ „ Синия Дунав “ сплотява неповторима разнообразна музикална стратегия с креативен работилници, хоротека за дребни и огромни, куклен спектакъл, изложбени площи и интензивности.

През трите фестивални дни на откритата сцена пред Художествена изложба „ Никола Петров “ ще се изявят самодейни сформира и реализатори от целия Видински район и от разнообразни краища на България - Кюстендил, Пазарджик, Варна, Свищов и други, както и от Унгария, Сърбия и Румъния. Те ще покажат благосъстоянието на фолклора си посредством танц, ария или мелодия.

Вечерите са отредени за концерти на едни от най-популярните и обичани фолклорни имена у нас.



На 1 септември специфичен посетител ще е надарената Теодора. Пред публиката във Видин тя ще показа онлайн песните от идния си дебютен фолклорен албум. Атрактивната изпълнителка ще зарадва ценителите на националната ни музика с красиви македонски и странджански песни.

На 2 септември феновете на фолклора ще се насладят на яркия театър на един от стожерите на българските обичаи - Държавен фолклорен отбор „ Филип Кутев “. Със своята към този момент над 70-годишна история ансамбълът безспорно ще сервира запаметяваща се страст и неподражаеми мостри на българското фолклорно театрално изкуство.

На 3 септември харизматичната Деси Добрева ще потопи публиката в магията на българското фолклорно песенно изкуство, поднесено по един съвременен и друг метод.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР