Международния конкурс за изобразително изкуство Тъпан бие, хоро се вие

...
Международния конкурс за изобразително изкуство Тъпан бие, хоро се вие
Коментари Харесай

Конкурсът Тъпан бие, хоро се вие приема творби на млади таланти

Международния конкурс за изобразително изкуство " Тъпан бие, хоро се вие " разгласи община Монтана. Темата на креативното съревнование през 2022 година е " Музикалните принадлежности ". Тъй като състезанието е съпътстващо събитие на Международните празници на духовите оркестри " Дико Илиев ", уредниците ще се радват младите художници да посветят творбите си точно на духовата музика, научи ДУМА от Нели Василева - гл. специалист " Култура и вероизповедания " в община Монтана.

Конкурсът, чийто наслов се превежда на непознати езици " Музиката и танците на моя народ ", ще се организира на два стадия. До 30 март участниците би трябвало да изпратят качествени цифрови фотоси на своите произведения на имейл [email protected]. Те ще бъдат оповестени на страницата на състезанието във фейсбук. Професионално жури ще оцени работите, изпратени за онлайн стадия на състезанието, и ще класира 200-те най-хубави. Номинираните ще се състезават на заключителния стадий. До 30 април те би трябвало да изпратят оригиналите на творбите си до община Монтана (ул. " Извора " 1, 3400 Монтана). Сред тях ще бъдат избрани спечелилите в двете възрастовите групи (от 7 до 11 година и от 12 до 15 г.).

Наградите на класираните на челните места ще бъдат връчени при откриването на празниците на духовите оркестри " Дико Илиев " в средата на юли. Победителите ще получат статуетка, грамота и предметна премия, а подгласниците им - грамота и предметна премия. Отличените с поощрителни награди ще получат диплом, а творбите им също ще бъдат включени в изложбата от състезанието. След нея те ще се зачислят към фонда на раздел " Детско изкуство " на ХГ " Кирил Петров ". Ще бъдат присъдени и 10 групови награди на институции (училища, школи, клубове) - диплом за сложно показване.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР