Международните серии по лека атлетика от Диамантената лига ще се

...
Международните серии по лека атлетика от Диамантената лига ще се
Коментари Харесай

Диамантената лига с втора спирка в Китай от 2020

Международните серии по лека атлетика от Диамантената лига ще се усилят на 15 през идващия сезон с спомагателна спирка в Китай, оповестиха уредници.

От Международната асоциация на лекоатлетическите федерации (ИААФ) споделиха в свое изказване, че 15-те срещи ще се проведат сред 17 април и 11 септември, с едно повече от тази година с спомагателна дата в Китай, като към момента не е явен градът-домакин. Спирката в Стокхолм остава в календара без значение от проектите по-рано тази година да отпадне от програмата през 2020.

Запазено бе и решението обичайна крайна среща в два дни да бъде заместена от край в един ден в Цюрих. Второто съревнование в Китай, което е планувано за 10 май в добавка към това в Шанхай седмица по-късно, идва след новината за нова спонсорска договорка с китайската компания Wanda Sports Group, се прибавя още в изказването.

От ИААФ ще съкратят и времето за лъчение на самостоятелните срещи от два часа на 90 минути. „ Диамантената лига е нашият рекламен прозорец и желаеме да притеглим нови почитатели с бърз, изпълнен с екшън формат, който е комерсиално атрактивен към телевизионни излъчвания и сътрудници. Този метод влезе в деяние от нашия нов спонсор Wanda “, показа президентът на ИААФ Себастиян Коу.

Календар на Диамантената лига за 2020:

17 април: Доха

10 май: Китай (все още не е явен града-домакин)

16 май: Шанхай

24 май: Стокхолм

28 май: Рим

31 май: Рабат

7 юни: Юджийн, Орегон

11 юни: Осло

13 юни: Париж

4 юли: Лондон

10 юли: Монако

16 август: Гейтсхед, Англия

20 август: Лозана, Швейцария

4 септември: Брюксел

11 септември: Цюрих, Швейцария. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР