Международни дарители, включително канадското правителство и Европейската комисия, обещаха днес

...
Международни дарители, включително канадското правителство и Европейската комисия, обещаха днес
Коментари Харесай

Повече от 10 милиарда евро бяха събрани за Украйна на донорско събитие

Международни донори, в това число канадското държавно управление и Европейската комисия, дадоха обещание през днешния ден общо 9,1 милиарда евро дарения, заеми и грантове в поддръжка на бежанците, бягащи от съветската инвазия в Украйна, оповестява Българска телеграфна агенция.

Международно донорско събитие във Варшава, Полша, събра 1,8 милиарда евро в помощ на вътрешно разселените хора в Украйна и 7,3 милиарда евро за бежанците, които са избягали от страната в прилежащите страни.

Правителства, компании и частни лица дадоха обещание общо 4,1 милиарда евро дарения, които ще бъдат разпределени най-вече от украинските управляващи или Организация на обединените нации. Останалите 5 милиарда евро са заеми и грантове от финансовите институции на Европейския съюз, в това число 4 милиарда евро по стратегия в помощ на настаняването, образованието и здравните грижи за бежанци, идващи в страни от Европейски Съюз. " Ние сме зад вас било в този момент във времена на война, било за бежанците, само че най-важното, откакто тази война бъде извоювана от Украйна, по време на възобновяване на страната ", сподели председателката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен.

Кампанията " Подкрепям Украйна " е инициирана от интернационалната организация " Глобъл Ситизън " (Global Citizen) с поддръжката на Европейския съюз и канадския министър председател Джъстин Трюдо, показва Франс прес. Музиканти като Елтън Джон, Аланис Морисет, Били Ейлиш, Ани Ленъкс и Крис Рок се причислиха към акцията един до друг със международните водачи, които се ангажираха от името на страните си да активизират милиарди долари в поддръжка на украинските бежанци.

" Светът в последна сметка даде обещание 9,1 милиарда евро в границите на акцията... също така Европейска комисия в съдействие с Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР) прибавиха в допълнение един милиард евро за вътрешно разселените хора в Украйна. Това е фантастично. Това прави 10,1 милиарда евро ", сподели Фон дер Лайен.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР