Международната тревога от артилерийските атаки през уикенда срещу украинския ядрен

...
Международната тревога от артилерийските атаки през уикенда срещу украинския ядрен
Коментари Харесай

Киев: Трябва демилитаризирана зона около Запорожката АЕЦ

Международната паника от артилерийските офанзиви през уикенда против украинския нуклеарен комплекс в Запорожие набъбна , а Киев предизвести за риска от злополука от вида на Чернобил и прикани регионът да бъде трансфорат в демилитаризирана зона.

Ръководителят на Организацията на обединените народи прикани за достъп до централата, до момента в който Киев и Москва си разменяха обвинявания за обстрела на южния район, високомерен от съветски окупатори през март и в този момент набелязан от Киев за контраатака.

" Решението, което пожелаваме от международната общественост и всички наши сътрудници е да се изтеглят нашествениците от територията на станцията и да се сътвори демилитаризирана зона на територията на станцията ", съобщи Котин по малкия екран.

" Присъствието на миротворци в тази зона и предаването на контрола върху нея на тях, а по-късно и на контрола върху станцията на украинската страна ще реши този проблем. "

Въпреки обстрела комплексът в Запорожие работи в " естествен режим ", цитира съветската осведомителна организация " Интерфакс " изказването на открития от Русия началник на локалната администрация.

Украйна упрекна Русия за възобновения обстрел в региона на централата в събота, който съгласно нея е развалил три датчика за радиация, а двама служащи са приети в болница поради пострадвания от шрапнели.

Това беше второто известие за обстрел на централата в границите на няколко дни, откакто бяха развалени електропроводи, обслужващи централата.

Руският орган на Запорожската област съобщи, че украинските сили са блъснали обекта с ракетен комплекс , като са развалили административни здания и склад.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР