Международната организация по труда (МОТ) каза, че към края на

...
Международната организация по труда (МОТ) каза, че към края на
Коментари Харесай

ООН: 50 милиона души по света са живели в съвременно робство миналата година

Международната организация по труда (МОТ) сподели, че към края на предходната година към 50 милиона души по света са живели в " модерно иго ", съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Агенцията на Организация на обединените нации по труда дружно с Международната организация по миграцията (МОМ) и правозащитната организация " Уок фри " обявиха в показан през днешния ден отчет, че 28 милиона души са живели в изискванията на насилствен труд или насилствен брак към края на 2021 година Техният брой е бил с 25 % повече спрямо данните в предходния отчет преди пет години.

МОТ и нейните сътрудници акцентираха тревожни трендове като " комерсиалната полова употреба ", засягаща съвсем една четвърт от хората, подложени на насилствен труд, като най-потърпевши са бедните, дамите и децата.

Според отчета са се нараснали детските и насилствените бракове в страни като Афганистан, Бангладеш, Конго, Египет, Индия, Уганда и Йемен. В документа обаче се акцентира, че по-богатите страни " не са ваксинирани " против този проблем, като съвсем една четвърт от насилствените бракове са в страни с високи или над междинните приходи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР