Международната общност се договори по същество да засили борбата срещу

...
Международната общност се договори по същество да засили борбата срещу
Коментари Харесай

Близо 200 страни приеха декларация за борба срещу загубата на биоразнообразие

Международната общественост се контракти всъщност да ускори битката против трагичното и рисково изгубване на скотски и растителни типове , осведоми ДПА.

Близо 200 страни, показани на Конференцията на Организация на обединените нации за биологичното многообразие в Китай, одобриха Декларацията от Кунмин , кръстена на града, в който се организира конференцията.

Преговорите, които също се организират онлайн, са съсредоточени върху правенето на нова световна рамка за запазване на биологичното многообразие , в сходен смисъл като Парижкото съглашение от 2015 година за справяне с климатичната рецесия.

В декларацията се показва, че доста страни приканват 30% от земните и морските зони на планетата да бъдат сложени под отбрана до 2030 година

В нея се акцентира, че е налице " съществено терзание " за загубата на биологично многообразие, деградацията на земята и опустиняването , морските вреди и замърсяването , всички от които " съставляват екзистенциална опасност за нашето общество, нашата просвета, нашия разцвет и нашата планета ".

Срещата тази седмица, известна като COP-15, е планувана да бъде последвана от по-подробни договаряния в Швейцария през януари, преди окончателната тактика да бъде призната на присъствена среща в Кунмин от 25 април до 8 май следващата година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР