Международната общност разкритикува прекомерната употреба на сила“, както я определи

...
Международната общност разкритикува прекомерната употреба на сила“, както я определи
Коментари Харесай

Призив към сдържаност след смъртоносни протести в Колумбия

Международната общественост разкритикува „ несъразмерната приложимост на мощ “, както я дефинира Организация на обединените нации, от страна на органите на реда в Колумбия след многочислени смъртни случаи по време на траялите дни антиправителствени митинги, съобщи Агенция Франс Прес.

Организация на обединените нации, Съединени американски щати, Европейски Съюз и правозащитни организации се включиха в хора от рецензии, откакто по публични данни 19 души бяха убити, а близо 900 ранени в конфликти със силите за сигурност.

Омбудсманът на Колумбия – държавна организация самостоятелна от държавното управление, уточни, че 89 души са вписани като „ изчезнали “.

Десетки хиляди колумбийци излязоха на улиците на демонстрации, които започнаха предходната сряда, против препоръчана данъчна промяна. Недоволството прерасна в огромни митинги против държавното управление на президента Иван Дуке.

Във вторник протестиращите блокираха пътища в няколко елементи на страната на фона на нови демонстрации в столицата Богота и в Кали в западната част на страната.

С рухването на нощта десетки души нападнаха полицейски сектори в столицата.

По-рано кметицата на Богота Клаудия Лопес прикани протестиращите да „ документират какво се случва на улицата “, откакто настояването ѝ полицията да приключи потреблението на гумени патрони против стачкуващи бе отхвърлено.

Най-тежка е обстановката в Кали, трети по величина град и най-тежко обиден от безредиците. Там от петък по разпореждане на държавното управление стотици бойци патрулират по улиците. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР