Международната общност остро осъди решението за признаване на самопровъзгласилите се

...
Международната общност остро осъди решението за признаване на самопровъзгласилите се
Коментари Харесай

Светът осъди решението за признаване на ДНР и ЛНР от Русия

Международната общественост остро осъди решението за признание на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска национална република. В момента тече Съвет за сигурност на Организация на обединените нации, на който това е главната тематика.

В общо изказване ръководителите на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен и на Европейския съвет Шарл Мишел, оповестиха, че ще бъдат наложени наказания на всички виновни за този противозаконен акт, се споделя в мнението.

Американският президент Джо Байдън към този момент подписа декрет, с който постанова възбрана за вложения в сепаратистките райони. Вашингтон обаче акцентира, че не е късно за дипломатическо решение на проблема.

По улиците на украинската столица Киев беше умерено, малцината минувачи нарекоха решението на Путин безусловно недопустимо. Няма боязън, само че има голямо напрежение и очакване, споделиха те.

В един от кварталите на Донецк признаването на независимостта беше белязано с фойерверки и шумни възгласи. По информация на Ройтерс, в ранните часове на деня край Донецк са видяни танкове.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР