Международната общност днес пое ангажимента да намали значително пластмасовите изделия

...
Международната общност днес пое ангажимента да намали значително пластмасовите изделия
Коментари Харесай

Намаляват значително пластмасовите изделия за еднократна употреба

Международната общественост през днешния ден пое уговорката да понижи доста пластмасовите произведения за еднократна приложимост до 2030 година, съобщи Франс прес.

Според природозащитници това заричане е незадоволително, с цел да позволи казуса със замърсяването на планетата.

By 2050, it’s thought that there will be more plastic than fish in our oceans.

Read more: https://t.co/6fDzLPqCEl pic.twitter.com/spTZOyeJTf
— HuffPost UK (@HuffPostUK) March 14, 2019
След дълги полемики в Найроби 170-те страни членки на Асамблеята на Организация на обединените нации за околна среда подписаха съглашение за понижаване на потреблението на пликове, чаши и принадлежности от пластмаса, които са на едно от челните места измежду осемте милиона тона пластмаси, които всяка година се озовават в океаните.

Но в заключителното официално съобщение на Асамблеята се загатва единствено на два пъти световното стопляне и нито веднъж изкопаемите горива, които го подхранват. То беше признато тъкмо през днешния ден, когато в целия свят се организират протестни дейности на възпитаници за повече старания в битката с климатичните промени.

Според документа "страните се ангажират да се оправят със вредите, нанесени върху нашите екосистеми от използването и нетрайното елиминиране на пластмасови артикули, по-специално като понижат доста пластмасовите артикули за еднократна приложимост до 2030 година ".

Според източници, близки до полемиките, няколко развити страни, измежду които и Съединени американски щати, са упражнили напън, за приемането на по-малко амбициозни цели от в началото плануваното. В началото на седмицата се говореше, че ще бъде сложена цел за "взимане на прогресивни ограничения, с цел да се отърве светът от пластмасите за еднократна приложимост до 2025 ", напомня Франс прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР