Международната мрежа за борба с расизма във футбола FARE призна,

...
Международната мрежа за борба с расизма във футбола FARE призна,
Коментари Харесай

От FARE признаха: Има сигнал за расизъм от страна на Венци Стефанов

Международната мрежа за битка с расизма във футбола FARE призна, че изследва сигнал по отношение на президента на Венцеслав Стефанов. Причина по тази причина са думи на члена на изпълкома на БФС по време на конференция предишното лято. От мрежата са се свързали с родната централа с предложение за подпомагане по проблема.

" Запознати сме с мненията направени от президента на ПФК Славия София през юни 2020 година по време на конференция в София. Свързахме се с БФС по отношение на случая и предложихме нашата поддръжка и подпомагане за битка с дискриминирането в българския футбол като цяло. На първо място отговорността за следствието е на БФС “, сподели пред Дарик Радио представителят на организацията за Източна Европа Павел Клименко.

От БФС пък споделиха, че са сезирани комисиите по нравственос и феърплей и Дисциплинарната комисия и се чака тяхното мнение. Президентът на централата Михаил Касабов, че осъжда сходни прояви.

" Личната и професионалната ми позиция е безапелационна – съдя сходни прояви, защото БФС, както и интернационалните федерации, чийто член е Съюзът, водят дейна борба против деянията на дискриминация и ксенофобия във футбола. Тук е моментът да подчертая, че след печално известния случай на 14.10.2019 година по време на дуела България – Англия, БФС се радва на голяма поддръжка от страна на интернационалните си сътрудници и сътрудници, включително и Английската футболна асоциация, а ограниченията, които предприехме, се одобряват позитивно от ръководителите на европейския футбол ", споделя Касабов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР