Международната кредитна агенция Standard and Poor's (S&P) повиши кредитния рейтинг

...
Международната кредитна агенция Standard and Poor's (S&P) повиши кредитния рейтинг
Коментари Харесай

Гърция с повишен кредитен рейтинг

Международната кредитна организация Standard and Poor's (S&P) увеличи кредитния рейтинг на Гърция от B до B+. Причината е подобряващия се баланс на кредитоспособността на страната, макар че държавния дълг остава висок. „ Може да обсъждаме по-нататъшно повишение на рейтинга в случай че растежът на директните задграничните вложения продължи, а също по този начин в случай че отчетем и напредък в понижаването на неработещите активи, обезпечени от банковата система”, написа в известие до медиите S&P.

На 22 юни еврокомисарят по икономическите и финансови въпроси Пиер съобщи, че финансовата рецесия в Гърция, траяла 8 години, е завършила. Европейски Съюз удостовери приключването на макрофинансовата помощ на Гърция, удължавайки на 10 години периода за погасяване на заемите EFSF и утвърди отпущането на последния транш от помощи, възлизащ на 15 милиарда EUR. През август 2018 година Гърция за пръв път от 2010 година ще излезе независимо на финансовите пазари.

Близо 300 милиарда EUR е помощта, която Гърция е получила от 2010 година от огромните страни в еврозоната (основно Германия) и Международния валутен фонд.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР