Международната футболна федерация () лиши Индонезия от правото да организира

...
Международната футболна федерация () лиши Индонезия от правото да организира
Коментари Харесай

ФИФА отне от Индонезия домакинството на световното първенство за младежи

Международната футболна федерация () лиши Индонезия от правото да провежда тазгодишното Световно състезание по футбол за младежи до 20 години. Надпреварата трябваше да се организира от 20 май до 11 юни.

Причината за това е твърдата позиция на страната против присъединяване на един от 24-те тима -. Индонезия, чието население е формирано от близо 87% мюсюлмани, не поддържа дипломатически контакти с Израел и отношението към тази страна е враждебно.

Заради присъединяване на Израел на шампионата из цяла Индонезия се организираха митинги. Освен това губернаторът на Бали - Ваян Костер, настоя да се забрани на страната да взе участие в шампионата.

Преди ден ФИФА разгласи решението си, като анулира планувания за петък чоп.

" Поради актуалните условия ФИФА реши да в профил Индонезия като хазаин на Световното състезание по футбол до 20 години през 2023 година ", се споделя в изказване на ФИФА.

" Новият хазаин ще бъде разгласен допустимо най-скоро, като датите на шампионата все още остават непроменени. На по-късен стадий може да бъде взето решение и за възможни наказания против федерацията на страната (PSSI) ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР