Международната федерация по тенис (ITF) и Асоциацията на тенисистите професионалисти

...
Международната федерация по тенис (ITF) и Асоциацията на тенисистите професионалисти
Коментари Харесай

ITF и ATP стартират нова програма за ускоряване на кариерата на младите обещаващи играчи

Международната федерация по тенис (ITF) и Асоциацията на тенисистите експерти (АТР) оповестиха стартирането на нова стратегия, предопределена да форсира развиването на кариерите на младите тенисисти. Програмата ще стартира от 2023 година и ще даде опция за присъединяване на равнище ATP Challenger Tour and ITF World Tennis. За тези шампионати ще има непокътнати места за най-хубавите млади играчи в света. Това е част от дълготрайната тактика на ITF, която ще даде повече благоприятни условия за тенисистите да напредват до най-високото равнище на играта.

Всеки играч, класиран в топ 20 на класацията на ITF Junior Boys в края на годината, ще получи до осем места в шампионати от Challenger Tour 50 и 75 през идващия сезон. Те ще бъдат разграничени сред съществена скица (топ 10) и квалификации (11-20), като тенисистите също по този начин имат право на две места на шампионати от M15 или M25 ITF World Tennis Tour.

Играчи, класирани от 21-во до 30-то място в ранглистата за юноши на ITF в края на годината, ще могат да вземат участие на осем M15 или M25 шампионати.

За тенисистките в Топ 20 на класацията за девойки на ITF в края на годината ще има общо 20 благоприятни условия за присъединяване в шампионати за дами от ITF World Tennis Tour, от W15 до Ниво W100. За първи път това ще включва достъп до новата категория W40, въведена за 2023 година.

Новата стратегия добавя измененията в ATP Challenger Tour за 2023 година, оповестени през септември, които са част от дълготрайната тактика на ATP посредством обилни нараствания на паричните награди, пишат на уеб страницата на БФТенис.

Гледай тенис на MAX с най-вълнуващите дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР