Международната федерация по автомобилизъм (ФИА) ще разгледа внимателно твърденията на

...
Международната федерация по автомобилизъм (ФИА) ще разгледа внимателно твърденията на
Коментари Харесай

Пилотите от Ф1 реват от високите температури в Катар

Международната федерация по автомобилизъм (ФИА) ще прегледа деликатно изказванията на огромна част от водачите във Формула 1, че Гран при на Катар е прекомерно рисково поради високите температури.

Джордж Ръсъл съобщи, че надпреварата е " оттатък лимитите на допустимото ", откакто градусите в кокпита на водачите надхвърляха 50 по Целзий. Състезателите трябваше да понасят тази горещина в границите на час и 28 минути.

Ланс Строл пък съобщи, че на няколко пъти е бил на косъм от пристъп поради рисковата горещина и влажността на въздуха по време на 57-те обиколки в " Лусаил ". Малко откакто излезе от своя болид, той се насочи непосредствено към кола за спешна помощ.

Същото се случи и с Алекс Албън, който посети медицинския център, до момента в който Логан Сарджънт спря автомобила си по време на надпреварата и се отдръпна със заболяване. Естебан Окон съобщи, че е повърнал поради непоносимата горещина.

Това бе първото съревнование в Катар от десетгодишния контракт, който носи на Формула 1 близо 55 милиона $ на година. Той е измежду най-големите покупко-продажби за американските притежатели на шампионата от Либърти Медия.

Догодина Гран при на Катар ще бъде извършено два месеца по-късно, защото се чака през декември да бъде по-хладно. ФИА обаче знае, че това не е решение на проблемите и федерацията ще опита да избегне бъдещи проблеми.

" Притеснени сме, че жегата и влажността на въздуха по време на Гран при на Катар от Формула 1 може да има огромно въздействие върху здравето на водачите. Те не трябва да бъдат подлагани на такива условия ", означават от ФИА.

" Безопасността в болидите е значително отговорност на състезаващите се, само че сигурността на пистата и инфраструктурата не са. ФИА ще вземе ограничения за въвеждането на избрани условия, които са допустими за всички.

" Анализираме обстановката, с цел да намерим подобаващи решения на казуса. Длъжни сме да отбележим, че макар че надпреварата следващата година е планувано за месец декември, когато температурите би трябвало да бъдат по-ниски, ФИА няма да разчита единствено на това. Надяваме се да избегнем повтаряне на този сюжет ".

Допълнителните ограничения за Катар ще бъдат дискутирани по време на съвещание на Медицинската комисия в Париж. Там ще бъдат прегледани рекомендации от водачите, проучвания за усъвършенствания на изискванията в кокпита и оферти за промени в календара.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР