Международната федерация по автомобилизъм (ФИА) ще разгледа внимателно твърденията на

...
Международната федерация по автомобилизъм (ФИА) ще разгледа внимателно твърденията на
Коментари Харесай

ФИА ще разгледа внимателно оплакванията за високите температури в Катар

Международната федерация по автомобилизъм (ФИА) ще прегледа деликатно изказванията на огромна част от водачите във Формула 1, че Гран при на Катар е прекомерно рисково поради високите температури, оповестява организация ДПА. 

Джордж Ръсъл съобщи, че надпреварата е " оттатък лимитите на допустимото ", откакто градусите в кокпита на водачите надхвърляха 50 по Целзий. Състезателите трябваше да понасят тази горещина в границите на час и 28 минути.

Ланс Строл пък съобщи, че на няколко пъти е бил на косъм от пристъп поради рисковата горещина и влажността на въздуха по време на 57-те обиколки в " Лусаил ". Малко откакто излезе от своя болид, той се насочи непосредствено към кола за спешна помощ. Същото се случи и с Алекс Албън, който посети медицинския център, до момента в който Логан Сарджънт спря автомобила си по време на надпреварата и се отдръпна със заболяване. Естебан Окон съобщи, че е повърнал поради непоносимата горещина.

Това бе първото съревнование в Катар от десетгодишния контракт, който носи на Формула 1 близо 55 милиона $ на година. Той е измежду най-големите покупко-продажби за американските притежатели на шампионата от Либърти Медия.

Догодина Гран при на Катар ще бъде извършено два месеца по-късно, защото се чака през декември да бъде по-хладно. ФИА обаче знае, че това не е решение на проблемите и федерацията ще опита да избегне бъдещи проблеми.

" Притеснени сме, че жегата и влажността на въздуха по време на Гран при на Катар от Формула 1 може да има огромно въздействие върху здравето на водачите. Те не трябва да бъдат подлагани на такива условия ", означават от ФИА.

" Безопасността в болидите е значително отговорност на състезаващите се, само че сигурността на пистата и инфраструктурата не са. ФИА ще вземе ограничения за въвеждането на избрани условия, които са допустими за всички.

" Анализираме обстановката, с цел да намерим подобаващи решения на казуса. Длъжни сме да отбележим, че макар че надпреварата следващата година е планувано за месец декември, когато температурите би трябвало да бъдат по-ниски, ФИА няма да разчита единствено на това. Надяваме се да избегнем повтаряне на този сюжет ".

Допълнителните ограничения за Катар ще бъдат дискутирани по време на съвещание на Медицинската комисия в Париж. Там ще бъдат прегледани рекомендации от водачите, проучвания за усъвършенствания на изискванията в кокпита и оферти за промени в календара.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР