Международната баскетболна федерация (ФИБА) и Евролигата съобщиха, че са постигнали

...
Международната баскетболна федерация (ФИБА) и Евролигата съобщиха, че са постигнали
Коментари Харесай

ФИБА и Евролигата най-накрая се споразумяха

Международната баскетболна федерация (ФИБА) и Евролигата оповестиха, че са постигнали съглашение през идния сезон 2023/24 да няма повтаряне на датите за мачовете на националните и клубните тимове.

Двете най-мощни баскетболни организации в Европа са в спор от към десетилетие, поради който играчите от водещите европейски клубове е съвсем невероятно да вземат участие в мачовете на националните си тимове в квалификациите за европейски и международни шампионати.

Сега обаче страните наподобяват все по-близо до намиране на продължително решение на казуса, като отстъпки са направени и от двете страни.

Още през април от ФИБА взеха решение да слеят в един прозорците за квалификациите за европейското състезание по баскетбол. Вместо да има мачове през ноември тази година и февруари следващата година, в този момент отборите ще играят единствено през февруари. В същото време Евролигата няма да организира мачове в този интервал, което ще даде опция на баскетболистите да играят за страните си.

За момента решението е единствено за сезон 2023/24, само че с направените отстъпки наподобява изцяло постижимо то да бъде арестувано и за идващите години.

" ФИБА и Евролигата могат да потвърдят, че ще продължат да беседват през идващите 12 месеца за намирането на удовлетворяващо всички страни решение, което да бъде за положителното на баскетбола в Европа и в международен мащаб ", обявиха двете организации./ БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР