Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA) заяви в сряда, че

...
Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA) заяви в сряда, че
Коментари Харесай

IATA: Спад на международния пасажерски трафик с 89% през февруари



Международната асоциация за въздушен превоз (IATA) съобщи в сряда, че интернационалният пътнически трафик е намалял с 89% през февруари в съпоставяне със същия месец на предходната година, защото има ново повишаване на инфекциите с Covid-19 и към момента няма признаци за възобновяване на авиационния бизнес.

" Международният пътнически трафик е намалял с съвсем 89% и не демонстрира признаци на възобновяване в сегашната пандемична среда ", съобщи новият общоприет шеф на IATA Уили Уолш, представен от Ройтерс.

Според предходни данни на IATA, по отношение на началото на 2020 година

Уолш, някогашен основен изпълнителен шеф на групата IAG, която е притежател на British Airways, организира първия си брифинг за медиите, откогато пое при започване на април поста на общоприет шеф на IATA.

Той също по този начин прикани регулаторите да се намесят, с цел да се опълчват на монополистичното ценово държание на летищата и на другите снабдители в авиационната промишленост.

Уолш сподели, че някои групировки, ръководещи летищата, като английското " Хийтроу ", работят монополно по отношение на самолетните компании.

" Ще бъдем доста мощни и нападателни, с цел да се противопоставим на това ", сподели Уолш на първата си онлайн конференция в сряда.

" Ще чакаме икономическите регулатори и държавните управления да признаят нуждата да се намесят и да подсигуряват, че този тип държание, което явно не е задоволително, няма да се толерира ", означи той.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР