Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA) съобщи в сряда, че

...
Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA) съобщи в сряда, че
Коментари Харесай

IATA: Приложението за пътнически Covid паспорт стартира на платформата на Apple в средата на април



Международната асоциация за въздушен превоз (IATA) заяви в сряда, че в средата на април на платформата на Apple ще бъде пуснат пътническия дигитален паспорт, включващ резултатите от проби за Covid-19 и документи за коронавирусна имунизация.

Дигиталният пътнически Covid паспорт (IATA Travel Pass) е мобилно приложение в развой на разработка, което разрешава на пасажерите да съхраняват и ръководят документи за проби или ваксини против Covid-19. Приложението трябваше да е налично в магазините за мобилните операционни системи iOS и Android до март 2021 година

Информацията, предоставена посредством IATA Travel Pass, може да се употребява от държавни управления, които изискват доказателства за тестване или имунизация като изискване за интернационално пътешестване по време и след пандемията Covid-19. Критичен аспект е фактът, че предоставената информация е тествана. Това е несъмнено средство за ръководство на здравните условия, доста по-ефективно от хартиените процеси.

Приложението ще съдържа и информация за пасажерите за това какви проби, ваксини и други ограничения се изискват преди пътешестване, детайлности за това къде могат да се тестват и предоставяне на опция за шерване на тестванията и резултатите от имунизацията по проверяем, сигурен и предпазен метод.



С това приложение IATA също по този начин има за цел да даде на държавните управления увереността да отворят още веднъж границите, без да постанова карантини на идващите пасажери.

Регионалният вицепрезидент на IATA за Африка и Близкия изток Камил Алавади съобщи в сряда, че се чака IATA Travel Pass да започва на платформата на Apple към 15 април, а по-късно и за платформата Android.

" Приложението обаче ще реализира триумф, единствено откакто самолетните компании, другите страни и летищата го одобряват ", добави Алавади.

Базираният в Обединеното кралство транспортьор Virgin Atlantic съобщи в края на предходната седмица, че от 16-и април ще стартира да тества приложението IATA по маршрута си Лондон до Барбадос. Барбадос уточни, че ще одобри този цифров пропуск на границата си, като това ще го трансформира в една от първите страни, които одобряват дигитален пропуск вместо хартиена документи.

IATA съобщи, че нейният пътнически цифров Covid паспорт ще помогне за ускорение на чекирането.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР