Международната асоциация на атлетическите федерации (IAAF) удължи наказанието на Русия

...
Международната асоциация на атлетическите федерации (IAAF) удължи наказанието на Русия
Коментари Харесай

Атлетиката удължи наказанието на Русия за 11-и път

Международната асоциация на атлетическите федерации (IAAF) удължи наказването на Русия за 11-и път. Руската федерация (ВФЛА) е със замразен лиценз от ноември 2015 година след обвиняванията за спонсорирана от страната система за допингиране и за отбягване на позитивни проби. По тази причина съветските спортисти не могат да взе участие на интернационалните шампионати под националния си байрак, а под безпристрастен.

Наказанието на ВФЛА бе удължено, въпреки страната да извърши още едно от поставените ѝ условия - да заплати дълга си от $3.2 млн. към IAAF, натрупан от 2015 г. Шефът на работната група на IAAF Руне Андерсен заяви, че парите са преведени, само че остава още едно изискване - да излязат резултатите от реанализа на пробите, конфискувани от затворената московска допинг лаборатория. Световната антидопингова организация (WADA) ще съобщи отчета за тези проби до 18 юни. 

Възможно е обаче глобата отново да бъде удължена и поради нови обвинявания. ВФЛА бе упрекната, че е подправила документи, с цел да може международният първенец в скока на височина в зала Данил Лисенко да избегне допинг наказване през 2018 година А и се появиха информации, че треньори и медицински лица с доживотни санкции за допинг не престават да работят в Русия. 

Андерсен разгласи, че тези обвинявания ще бъдат разследвани. " Ако бъдат потвърдени, това ще сложи под подозрение способността на ВФЛА да постанова санкции, както и това дали съветските спортисти са приели смяната в новата антидопингова просвета. И двете са условия за връщане на лиценза. Напредъкът в две области се подкопава от оттегляне в други две ", сподели норвежецът.

Не е ясно дали правата на ВФЛА ще бъдат възобновени до началото на международното състезание в Доха (Кат, от 27 септември). Президентът на съветския олимпийски комитет Станислав Поздняков разгласи, че Русия е изпълнила всички условия, и назова решението " тъпо ".

IAAF в същото време разгласи, че възнамерява да се прекръсти на Световна атлетика (World Athletics) - по този начин спортът щял да е наличен за по-широка публика. Промяната би трябвало да се утвърди от конгреса на асоциацията и може да влезе в действие на международното в Доха.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР