Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) ще разположи свои мисии,

...
Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) ще разположи свои мисии,
Коментари Харесай

МААЕ разполага мисии за гарантиране на сигурността на украинските АЕЦ

Международната организация за атомна сила (МААЕ) ще разположи свои задачи, които да подсигуряват сигурността на пет украински нуклеарни централи, в това число на Запорожката АЕЦ, съобщи през днешния ден украинският министър председател Денис Шмигал, представен от Франс прес.

" Тези задачи ще имат за цел да подсигуряват сигурността на тези централи и да водят доклад за всички събития, които оказват влияние на централите, като в частност става дума за ударите на съветските агресори ", изясни, откакто се срещна в Париж с генералния шеф на МААЕ Рафаел Гроси.

Украинският министър председател не посочи по кое време ще бъдат ситуирани задачите и каква ще бъде числеността им. Експерти на МААЕ ще бъдат изпратени в Запорожката, Хмелницката, Ровненската, Южноукраинската и Чернобилската АЕЦ.

Постигнато е съглашение за унищожаване на тежките оръжия от Запорожката АЕЦ, съобщи през днешния ден френският президент Еманюел Макрон, представен от Ройтерс. Кремъл реагира на тези думи на Макрон, като посочи, че Русия не е разполагала тежки оръжия в Запорожката АЕЦ.

Русия продължава да поддържа контакти с МААЕ, която се пробва да посредничи за основаването на демилитаризирана зона в региона към Запорожката АЕЦ, съобщи през днешния ден на брифинг представителят на Кремъл Дмитрий Песков.  
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР