Международна конференция по пътна безопасност „Визия Нула за Балканите“ се

...
Международна конференция по пътна безопасност „Визия Нула за Балканите“ се
Коментари Харесай

Международна конференция по пътна безопасност „Визия Нула за Балканите“

Международна конференция по пътна сигурност „Визия Нула за Балканите“ се организира в гр. София, на 1-2 юни 2022 година под патронажа на Президента на Република България, господин Румен Радев
Община Силистра е показана от доктор Юлиян Найденов- кмет и инж. Тихомир Борачев зам.-кмет „Устройство на територията“. По време на срещата доктор Юлиян Найденов връчи директория с документи по нуждата на Силистра от създаване на Дунав мост Силистра- Кълъраш на господин Гроздан Караджов министър на районното развиване и благоустройството.
В събитието вземат присъединяване над 300 представители на виновните министерства и институции в Република България, по този начин и на всички страни от Балканския полуостров (Гърция, Турция, Румъния, Северна Македония, Сърбия, Косово, Албания, Черна гора, Хърватия, Словения, Босна и Херцеговина),посланиците на посочените страни, представители на Европейската комисия, неправителствени организации, потвърдени инспектори по пътна сигурност, специалисти, научни служащи и експерти, както и представители на бизнес средите, с предмет на активност планиране, пътно строителство, пътна сигурност и строителен контрол. Вторият ден на събитието ще се организира в Университета по архитектура, строителство и геодезия, където ще участват пътни инженери, проектанти и инспектори по пътна сигурност, ще бъдат поканени и студенти със компетентност транспортно строителство. Пред тях одобрени интернационалните и български лектори, ще показват европейски и международни практики в пътната сигурност, които са потвърдили своята успеваемост, както и новаторски технологии и вероятни решения за възстановяване на пътната сигурност и понижаване броя на жертвите и потърпевшите по пътищата както по транспортните коридори, по този начин и в градска среда.
Събитието ще даде платформа за разговор по тематиката сред всички заинтригувани страни на районно, европейско и международно равнище – институции, неправителствен бранш, университетски среди.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР