Международна група учени призова за противопоставяне на разпространението на невярна

...
Международна група учени призова за противопоставяне на разпространението на невярна
Коментари Харесай

Международна група учени призова за противопоставяне на антиваксъркото движение

Международна група учени прикани за опълчване на разпространяването на погрешна информация за вредата от имунизациите в търсачките и обществените мрежи. Според специалистите държавните управления би трябвало да усъвършенстват стратегиите си в поддръжка на наложителните имунизации.

В документа, прочут като „ изказването от Залцбург “, оповестен в Journal of Health Communication, са отправени рекомендации за битка с световното намаляване на равнището на имунизации, резултат от пропагандата на антиваксърското придвижване. Авторите поемат ангажимент да поддържат създаването на просветителни стратегии в помощ на родителите, публичните и държавни водачи, с цел да могат да вземат осведомени решения за ваксинирането на децата. Под изказването са сложили подписите си над 60 здравни специалисти от Америка, Европа, Азия, Африка и Австралия. Някои от акцентите в документа:

Големите търсачки и обществените мрежи би трябвало да засилят контрола върху популяризираната погрешна информация за имунизациите, каквато е практиката им при наличие с искрено полов и принудителен темперамент.

Правозащитните организации и здравните чиновници би трябвало да обединят напъните си за обезвреждане на погрешната информация за имунизациите, с разпространение на достоверни обстоятелства посредством медиите и обществените мрежи. Учените приканват да се включат и звезди, религиозни водачи и родители. Правителствата и политиците би трябвало да поддържат законите, които лимитират освобождението от наложителни имунизации.

„ Ние сме разтревожени от обстоятелството, че СЗО включи антиваксърството в топ 10 на най-важните проблеми на международното публично опазване на здравето. Това е изкуствено основана, рискова и изцяло ненужна рецесия. Възнамеряваме да поддържаме непрестанен поток от достоверни отчети за имунизациите, до момента в който не бъде възобновен консенсусът в обществото в поддръжка на имунизациите при децата – съобщи доктор Скот Ратзан, основен редактор на Journal of Health Communication и началник на интернационална работна група за имунизациите.

Ваксините предотвратяват стотици милиони инфекциозни болести, в това число полиомиелит, хепатит Б, менингит, морбили, спасявайки към 3 млн. души годишно. В Съединени американски щати и 34 страни от европейския район към този момент липсва 95 %-то покритие, което обезпечава груповия имунитет, нужен за отбрана от остро заразни заболявания.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР