Международен изследователски екип от Великобритания и Франция установи, че пълните

...
Международен изследователски екип от Великобритания и Франция установи, че пълните
Коментари Харесай

Учени установиха, че трезвениците са заплашени от деменция

Международен проучвателен екип от Англия и Франция откри, че цялостните трезвеници са по-заплашени от деменция, в сравнение с хората, които употребяват алкохол в умерени дози.

Учени от френския Национален институт за здраве и медицински проучвания и техните сътрудници от Лондонския академични лицей са изследвали данните за повече от 9000 британци, които през 1985 година са били на възраст сред 35 и 55 години.

Обектите са взели присъединяване в изследване, траяло 23 години. 397 от тях са развили деменция, като междинната възраст на проявата на заболяването е била 76 години. Старческото малоумие прогресира извънредно измежду лицата, които изцяло са се отказали от потреблението на алкохолни питиета.

Учените са на мнение, че до 140 грама чист алкохол на седмица пазят мозъка и защищават от деменция. В същото време обаче даже това минимално количество усилва риска от тумори и увреждания на черния дроб. Изследователите са открили, че и несъразмерната приложимост на спиртни питиета също усилва вероятността от деменция в преклонна възраст.

Източник: nationalgeographic.bg
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР