Междуградски автобус минава на технически преглед заедно с пътниците. Автобусът

...
Междуградски автобус минава на технически преглед заедно с пътниците. Автобусът
Коментари Харесай

Автобус закара пътници на технически преглед

Междуградски рейс минава на механически обзор дружно с пасажерите. Автобусът пътувал от Велинград до Пазарджик. Вместо обаче да мине на механически обзор преди да качи пасажерите за Пазарджик, рейсът отива на техническа инспекция с пътуващите, заяви bTV.

За необикновената процедура алармират очевидци на странната обстановка. Според разкази на 2 ноември в 16 часа рейсът потегля от автогарата във Велинград в посока Пазарджик по разписание. Веднага след автогарата обаче автобусът прави завой към пункт за механически обзор, а пасажерите остават стъписани.
Когато питат водача за какво рейсът се отклонява, той им изяснява, че би трябвало да отидат на едно място, с цел да свършват една работа.

 Безпилотен рейс катастрофира два часа след дебюта си във Вегас
Безпилотен рейс катастрофира два часа след дебюта си във Вегас

Катастрофата се дължи на човешка неточност

Оказва се, че пунктът за механически обзор се намира на 300 метра от автогарата и е благосъстоятелност на компанията, притежаваща и рейса.

Проверка демонстрира, че компанията притежател на рейса има голям брой формирани актове за техническа нередовност. По сигнал стартира и инспекция от страна на " Автомобилна администрация ", а от компанията транспортьор отхвърлят коментар по тематиката.

Владимир Добрев от " Автомобилна администрация " изясни, че версията на водача е, че той не е знаел за качилите се трима пасажери в рейса и за това отишъл на механически обзор.

 Автобус се прекатурна на Автомагистрала Обновена
Автобус се прекатурна на Автомагистрала " Тракия ", 10 ранени

Инцидентът е станал на 296-ия километър в посока Бургас

Към момента инспекцията демонстрира, че транспортното средство повече от 10 години извършва курсове без да има годен механически обзор. От началото на годината компанията притежател на рейса е глобена 8 пъти.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР