Междублокови пространства в столичния квартал "Изток", който поддържа едни от

...
Междублокови пространства в столичния квартал "Изток", който поддържа едни от
Коментари Харесай

Междублокови пространства в елитния Изток в София тънат в мизерия

Междублокови пространства в столичния квартал "Изток ", който поддържа едни от най-високите цени за закупуване на жилище и е мечтано място за строителство, тънат в бедност.

В зеления квартал, който се намира наоколо до Борисовата градина, съвсем до всеки блок има пейки и детски уреди за игра.

Там обаче рядко може да се разходиш, без да се втрещиш от гледката - изхвърлени кутии от цигари, изпражнения на кучета, кенчета от бира... и несъмнено - фасове, които с лопата да ги ринеш.

Сн. Novini.bg

Основен проблем се оказва и стоителството. Покрай градежите в квартала се събират служащи, които, прекарвайки в отпора, лежат по пейките и не почистват питателните боклуци след себе си. Подобна панорама може да бъде видяна около Цариградско шосе.

Предлагат градинката на КАТ в София да носи името на Стефан Данаилов

Отношението на някои стопани с домашни любимци, които не чистят следкучетата си, е възмутително, като не си дават сметка, че в градинките си играят деца.

Сн. Novini.bg

Важно е да се означи, че "Изток " е един от дребното квартали, в които са се справили с казуса с уличните кучета.

На места има оставени струпани пръчки, сухи листа, които в допълнение способстват за мръсотията. Наскоро завърши и косенето на тревата, само че прави усещане, че не на всички места беше окосено напълно.

Сн. Novini.bg

От общината преди седмици оповестиха местата, на които може да се оставят по-едри отпадъци, като да вземем за пример дивани или дюшек.

Разбира се, поддържането на чистотота е двустранен развой - от една страната общината да поставя нужните старания, само че от друга и това да е отношение на самите жители. Да изхвърлиш картонената кутия в кофата за отпадък или да събереш изпражненията на кучето, е най-малкото, с което всеки би трябвало да се ангажира. Така, както преди година група запалянковци се заеха с поправянето и боядисването на пейки и детска люлки в "Изток ".

Сн. Район Изгрев,фейсбук

Междувременно кметът доктор Делян Георгиев съвсем всекидневно регистрира дейностите си пред жителите, употребявайки обществената мрежа. Във фейсбук той увери, че е решен до края на годината да почисти улиците на регион Изгрев от старите коли.

Продължават и дейностите по замяна и създаване на тротоари. Преди седмица бе ремонтиран част от тротоара на ул. "Чехов ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР