Между взривовете в оръжейни складове и геополитическата обстановка има връзка,

...
Между взривовете в оръжейни складове и геополитическата обстановка има връзка,
Коментари Харесай

Гебрев: Има връзка между взривовете в Карнобат и геополитическата обстановка


Между гърмежите в оръжейни хранилища и геополитическата конюнктура има връзка, безапелационен беше пред БиТиВи собственикът на гръмналите край Карнобат хранилища за муниции Емилиян Гебрев.

За неговата оръжейна компания „ Емко “ се знае, че търгува с военна продукция за Украйна. Преди седмица стана ясно и че новият кабинет готви държавно решение за присъединение към „ снарядната коалиция “ за Украйна, в която служебните държавни управления на Радев отказваха да се включи с неуместни псевдомиротворчески претекстове. Така че проехтелите взривова могат елементарно да се свържат с съветска измама след смяната в българската позиция.

Днес Гебрев подсети и че предходната година (на 31 юли) в същите хранилища още веднъж имаше гърмежи, само че и досега няма нищо разкрито. „ Има камери и електронна система. И преди година камерите бяха конфискувани от проверяващи и прокуратура, само че и до ден сегашен не знаем какво е станало, макар настояванията ни “, сподели той.

Според оръжейния търговец неговата компания и в този момент е предала на проверяващите камерите си за наблюдения и самият той не знае какво е снимано. „ До този миг на 80% нещата се припокриват с миналогодишната детонация “, каза Емилиян Гебрев.

Той дефинира пожара в складовете като „ неразбираем “, тъй като е почнал извън, а не вътре в тях. Районът още е отцепен. Вероятно чак в сряда сапьори и следователи ще влязат, с цел да се уверят, че няма невзривени муниции.

Охраната на нашите обекти, с която разполагаме, е до оградата. Всичко, каквото е било належащо, ние ще предприемем и сме подхванали, само че от оградата на открито – това е страната. Ние нито имаме танкове, нито имаме армия, Противовъздушна отбрана и така нататък “, сподели Гебрев.

Той приветства инспекциите, които новото държавно управление стартира в частните и държавни оръжейни предприятия в България. Такива инспекции чакаме от 14 години, подсети той.

Припомняме, че през септември 2020 година Емилиян Гебрев влезе в медийните изявления, откакто той и синът му бяха отровени с вещество от рода на съветския „ Новичок “. Двамата едвам оцеляха, а нашите органи и изключително прокуратурата не започнаха съществено следствие.

Чак когато се намеси британското посолство (заради връзката с отровените в Англия руснаци Сергей Скрипал и щерка му), българските управляващи се задействаха. И бяха много бързо открити с имена и фотоси трима съветски жители, навъртали се към Гебрев през целия оня месец. За тях стана ясно, че са от кремълските спецслужби. Те бяха оповестени за интернационално търсене, само че и до ден сегашен не са открити – явно са се прибрали на родна територия, където интернационалните закони не работят.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР