Между началото и средата на октомври ще са изборите, заяви

...
Между началото и средата на октомври ще са изборите, заяви
Коментари Харесай

Райчев: ПП и ДБ вече пасат на една електорална ливада, за Нинова изборите са лош сън

Между началото и средата на октомври ще са изборите, съобщи пред БНР социологът и политически анализатор Андрей Райчев.

Според него в политиката изпреварващи оферти като това Никола Минчев да оглави държавно управление, са унищожителни, " стартират доста хора, които не желаят това, да се съединяват доста овреме ".

Има Такъв Народ е провокиращ фактор във връзка с Политическа партия, има условия нито Петков, нито Василев да бъдат препоръчани за министър-председател, означи Райчев.

Политическа партия към момента имат съмнения – да опитат още веднъж или напряко да вървят на избори, в границите на тези съмнения, в случай че надделее тезата да се опита отново, това може да стане " единствено в случай че е техен човек ", счита анализаторът.

" Политическа партия еволюира, не е онази партия, която пристигна на власт. Тя мощно одесня, внезапно се разгласи за антируска. Очерта един доста, доста десен контур, надали не по-десни от Демократична България, които обичайно заемат тази ниша. Разликите сред тях и Демократична България се сведоха до лични. Пасат към този момент на една и съща електорална морава, ядат една и съща трева. Това основава доста особена драма сред двете – дали да се явят дружно или да не се явят дружно. " - разяснява Андрей Райчев.

Предсрочният избор е неприятен сън за Корнелия Нинова, тя не си представяше нещата по този начин, посочи в разбора си Андрей Райчев. По думите му лидерката на Българска социалистическа партия е имала желанието да остане на власт до края на 2023 година, а по-късно да стане евродепутат на изборите през 2024 година

" С което да приключи своята кариера в центъра на лявата стихия. Това си представям аз като неин календар. Тя не е казвала в никакъв случай това. Това се наруши в доста непредвиден за нея миг. "

Според социолога одесняването на Политическа партия е изненадало Нинова.

" Тя се вкопчи в центристка партия, само че тази центристка партия мина вдясно и сега тя е вкопчена в дясната партия. Това е извънредно неприятно събитие за левия водач. Не е нейна виновност, нейна неволя е. Това прави доста тежка обстановката в Българска социалистическа партия. Тя ще получи всички вероятни яйца и домати да летят по нея. ". предвижда той.

По думите му, " консултациите този път ще бъдат същински " и Радев ще се опита да сформира допустимо държавно управление, само че в действителност доста благоприятни условия. " Първо мандатът би трябвало да попадне в Демократична България, второ, Демократична България би трябвало да предложи човек от Политическа партия и самата му група да се съгласи. И това цялото да получи поддръжка от Българска социалистическа партия, която, да речем, към този момент е дадена – това е най-малката въпросителна, и от огромна част от Има Такъв Народ. " - означи Райчев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР