Между другото, познатият на всички лимон е много хубаво нещо,

...
Между другото, познатият на всички лимон е много хубаво нещо,
Коментари Харесай

Сложих лимон в спалнята и животът блесна с нови цветове

Между другото, познатият на всички лимон е доста хубаво нещо, което сигурно може да оправи вика на живота

Обикновено го употребяваме повече в готвенето, сладкарството и напитките, само че, както се оказа, свойствата на киселия лимон въобще не се лимитират до това. Лимонът е неповторим плод и ще е същинско светотатство да го игнорирате! Някои хора го обичат толкоз доста, че даже го отглеждат вкъщи.

Лимонът не пораства у нас, само че ползата към него е огромен. И по този начин – Негово Величество Лимонът!

Защо е потребен лимонът?

Нищо чудно, че детският публицист Джани Родари награди лимона с купата принц в своята книга „ Приключенията на Лукчо “. Този доблестен плод е прочут на човечеството от незапомнени времена. Индия и Китай се назовават ​​негова татковина. Оттам мигрира към Близкия изток, а след това отпътува за Италия, Испания и Мексико. У нас също го има, само че в несравнимо по -малък мащаб.

Интересна специфичност е, че „ див “ лимон не се среща в природата. Според учените това е хибрид от диви портокали и цитрон, който се развива изцяло без значение. Повече от 14 милиона тона лимони се събират годишно по света.

Това, което прави лимона известен, е неговата гъвкава употреба. Подходящ е за храни, медикаменти и се употребява в декоративното цветарство.

Свойства на лимона

Може би няма смисъл да се приказва за това по какъв начин лимонът въздейства върху усета на огромно многообразие от храни и питиета. Това е тематика за обособена огромна публикация. Никой няма да бъде сюрпризиран от информацията, че лимонът е първото средство против всевъзможни настинки и болки в гърлото. И кой не е опитвал чай с лимон най-малко един път в живота си? Но евентуално не сте чували ето това.

Чувство за сигурност

Не инцидентно сицилианските заведения за хранене, които се тормозят за своя „ имидж “, засаждат лимонови дръвчета. Ароматът на зрелите плодове дава чувство за сигурност и комфорт. Хората се усещат добре и идват още веднъж. Как да извършите това във вашия апартамент? Просто отрежете един лимон на половина, изстискайте сока в чинийка и я поставете в стаята. Лекият мирис е задоволителен, с цел да почувствате успокоение.

Дезинфекция

Направете същото, когато желаете да „ почистите “ въздуха. Да кажем, че в къщата има някой сополив. Сложете лимон освен в чая му, само че и разстелете филийките из жилището. Лимоновият „ алкохол “ доста ще понижи % на подлите микроби, което значи, че шансът да се разболеете ще намалее.

Релаксация

Ароматът на лимон работи по този начин, като че ли някакъв изкуствен интелект е вграден в плода. Вечер, след тежък ден, лимонът ще ви помогне да се отпуснете. Когато се приберете изтощени, пробвайте се да помиришете прясно парче лимон. Интересното е, че същата миризма ще ви помогне да се „ разсъните “. Ако смятате, че не можете да отворите клепачите си, помиришете лимон. Ще бъдете като нов!

Концентрация

Японците нормално имат вяра, че в случай че всеки ден се вдишва аромата на лимон, човек става по-буден и ефикасен, паметта се усъвършенства и като цяло мозъкът работи по-добре. Те видяха тази функционалност, когато започнаха да слагат лимон в офисите. Служителите са по-малко склонни да вършат неточности и са по -ефективни в работата си.

Депресия

Знаете ли, че един от методите за битка с депресията е ароматерапията с лимоново масло? Така че, в случай че изпитвате стрес или прегаряне на работа, пробвайте да поставите половин свеж лимон до себе си. Настроението ще се увеличи и животът ще престане да бъде в сиви тонове.

Високо кръвно

Някои считат, че лимонът в действителност има чудодейно деяние върху пациентите с хипертония. Ароматът на лимон може да намали кръвното налягане. Това обаче не значи, че би трябвало да се откажете от предписаните медикаменти.

Освежител

Ако не вярвате в силата на лимоновата течност и желаете да знаете по-практичен метод да я употребявате, тогава предлагаме лимон като освежител. Например за хладилника. Лимонът ще всмуква неприятните миризми, а в подмяна ще даде пресен мирис. Хубаво е да отворите подобен ледник!

Насекоми

Лимонът може да се употребява и като фумигатор. В гореща лятна нощ, когато орди кръвожадни комари ви заобикалят от всички страни, вземете половин лимон, изстискайте малко сок и го поставете до себе си. За нараснал резултат може да се комбинира с карамфил.

Лимонена вода

И най-после – способ, който се практикува по целия свят от хора, водещи здравословен метод на живот. Това е чаша топла вода с лимон. Благодарение на нея ще ползвате освен аромата на лимон. Пиете ли постоянно такава вода, ще се чувствате като ракета, излитаща в орбитата на новия ден!

Инфо: www.healthline.com

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР