Между България и Турция има изградени звена за координация по

...
Между България и Турция има изградени звена за координация по
Коментари Харесай

Георги Димов: Трябва да помислим за изграждане на бетонна стена на българо-турската граница

Между България и Турция има построени звена за съгласуваност по линия на регионалните управи. Тези канали са били задействани. Целта е да се обясни ситуацията. Това сподели за БНР Георги Димов, някогашен общоприет консул на България в Одрин, след съдбовния случай в региона на българо-турската граница, при който бе прострелян 30-годишен граничен чиновник.

„ Първият вид - извършителят/извършителите да са мигранти. На последващо място - да са трафиканти на мигранти, които могат да бъдат както непознати, по този начин и български жители. Третото - произвелите стрелбата да са трафиканти на опиати, оръжие или други лица, забъркани в терористични дейности ", сподели още Димов.

Като четвърти вид някогашният консул уточни пукотевица от страна на турски военнослужещ или служител на реда, което обаче по думите му е " прекомерно малко евентуално ".

" Най-вероятно или са трафиканти, или са каналджии. Не ги стопираме. Това е казусът ", съобщи Димов.

" На първо време, в тактически проект - сигурно повече войска, повече полиция, плюс горски чиновници и локални поданици, които да бъдат ангажирани. Да имат нужната подготовка като бранители на границата. Не ме разбирайте да ги сложим като пушечно месо на границата. Могат да бъдат употребявани като познавачи на терена ", разяснява Георги Димов.

" Сега се кърпи това телено оборудване, само че би трябвало да помислим за създаване на нещо по-сериозно - бетонна стена ", добави Димов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР