Между 60 и 70 000 датски туристи посещават българското Черноморие

...
Между 60 и 70 000 датски туристи посещават българското Черноморие
Коментари Харесай

Варна била едно от най-предпочитаните места за отдих на датчаните

Между 60 и 70 000 датски туристи посещават българското Черноморие всяка година, наслаждавайки се на красивото море и удобния климат. Това заяви посланикът на Кралство Дания у нас Н. Пр. Сьорен Якобсен, който се срещна през днешния ден с кмета на морската столица Иван Портних. " Варна е едно от най-предпочитаните места за отдих на моите сънародници, по тази причина поздравявам желанието на града да се развива като целогодишна туристическа дестинация ", добави дипломатът.

" За града ни е изключителна чест да бъде хазаин на първата публична аудиенция отвън София на новоназначения датски дипломат у нас. Вярвам, че обичайно положителните взаимоотношения сред нашите две страни ще продължат да се развиват, а Варна ще играе значима роля в този развой ", показа кметът Иван Портних. " Неслучайно в нашите университети са образоват доста скандинавски студенти, а една от най-бързо разрастващите се IT компании в града е с датски съсобственик ", добави той.

Кметът срещна дипломата с вероятностите, които стоят пред града, новите инфраструктурни планове, икономическите зони, напъните за одобряването на Варна като Град на знанието.

Участие в срещата взе и почетният консул на Кралство Дания във Варна Константин Дараданов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР