Между 220 и 240 млн. лв. са необходими за ремонт

...
Между 220 и 240 млн. лв. са необходими за ремонт
Коментари Харесай

Между 220 и 240 млн. лв. са необходими за ремонт на старите участъци от "Хемус"

Между 220 и 240 млн. лева са нужни за ремонт на 45 км пътно платно, тунели и виадукти по най-старите сектори на автомагистрала " Хемус ", сподели през днешния ден министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, представен от пресцентъра на ведомството. Той участва на стартирането на ремонтираната дясна тръба на тунел " Ечемишка " на аутобана. Средствата за ремонтите по " Хемус " ще се обезпечават поетапно.

Обновеният тунел е с дължина 765 м и е в употреба от 1984 г, като оттогава на оборудването не е осъществяван главен ремонт. Ремонтът в тръбата за Варна стартира на 1 септември, като придвижването до момента се извършваше в двете посоки в тръбата за София.

Обновяването е коствало към 12 млн. лева, обезпечени от републиканския бюджет. Тунелът е с нова хидроизолация, отводнителна система, вентилационна и електрическа апаратура, осветяване, системи за видеонаблюдение и пожароизвестяване. Монтирано е и енергоефективно осветяване.

© Министерство на регионалното развитие

В момента се обследва положението и на лявата тръба на тунел " Ечемишка ". Ремонт по нея може да стартира след края на летния сезон, само че при изискване, че завърши преди въвеждането на зимното поддържане на пътищата, уточни министърът.

Николай Нанков разяснява, че поради закъснялото с близо два месеца начало на строително-монтажните работи по мостовото оборудване след тунел " Витиня " в посока Варна при 33-ти км на " Хемус ", работата там се чака да завърши доникъде на месец август.

Лявата тръба на тунел " Витиня " в посока София и мостовото оборудване преди него също са в сериозно положение. Работата по тях ще стартира след края на настоящия ремонт, с цел да завърши преди зимния сезон, заяви още министърът.

Другите нужни строителни работи, които би трябвало да подобрят положението на автомагистралата за обезпечаване на сигурността на пътуващите ще се правят през идната година. По тази причина и ремонтът на дейната лента за придвижване от " Тракия " след Пловдив в посока Бургас ще стартира след 15 септември.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР