Между 15 и 30 фалшиви сертификата за ваксинация издава на

...
Между 15 и 30 фалшиви сертификата за ваксинация издава на
Коментари Харесай

Личен лекар в София издава по 30 фалшиви сертификата на ден

Между 15 и 30 подправени документа за имунизация издава на персонален доктор от столична поликлиника. За схемата, в която е забъркана също старша сестра и медиатор, описа в детайли в репортаж Нова тв.

Документът коства сред 300 и 450 лв..Фалшивите документи се получават за два дни. Според медиатор, показал се като Величко Георгиев, дневно се издават сред 15 и 30 неистинен документа единствено от един доктор. Човекът твърди, че работи със старша сестра в столична поликлиника и с персонална лекарка, която загатва поименно. Работи се с еднодозовата ваксина на " Янсен ".

Бавна поръчка за подправен документ е 300 лева, а бърза - 450.Документите са 100% годни, само че без притежателят им да е стъпвал в лекарски кабинет. За всички 145 души, чиито данни към този момент е предал медиаторът, с който беседва екипът на NOVA, със старшата сестра ще си разделят 43 500 лв.. А неговият другар, който работи с персонален доктор и издава документи доста по-бързо, само че и за по-виоска цена, прибира 1350 лв. за един ден единствено за правенето на 3 документа, поръчани от подставеното ни лице.

За следствието на Нова тв са сезирани Министерство на вътрешните работи и Прокуратурата.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР