Междинен доклад с резултатите от извършената към момента финансова проверка

...
Междинен доклад с резултатите от извършената към момента финансова проверка
Коментари Харесай

КФН прехвърли проверката на Еврохолд в прокуратурата

Междинен отчет с резултатите от осъществената все още финансова инспекция на купувача на българските активи на чешката енергийна компания ЧЕЗ - " Еврохолд ", е бил изпратен от Комисията за финансов контрол (КФН) до Главната прокуратура, Държавната организация " Национална сигурност " (ДАНС) и приходната организация, оповестиха от регулаторния орган през вчерашния ден. Трите държавни институции би трябвало да преценяват има ли нужда от дейности по техните компетентности. В известието на КФН не се показва какви са досегашните резултати от инспекцията против застрахователния холдинг, инициирана след апели на депутати да се ревизира произходът на средствата на сдружението за закупуване на бизнеса на ЧЕЗ у нас.

Още преди да бъде подписан предварителният контракт по договорката сред ЧЕЗ и " Еврохолд ", която предстои на регулаторни утвърждения, депутатът от ГЕРБ и началник на парламентарната енергийна комисия Валентин Николов прикани службите за сигурност да открият капиталите на " Еврохолд ", тъй като може да има вероятно присъединяване на офшорни компании в договорката на застрахователя с чешката ЧЕЗ. Така откакто контрактът стана факт предходната седмица, КФН разгласи преди два дни, че стартира финансовата инспекция на " Еврохолд ".

КФН е изпратила информация и до Националната организация за приходите за осведоменост за обстоятелствата и събитията, касаещи съблюдаване на данъчното законодателство у нас и преценка на нуждата от предприемане на дейности по подготвеност, добавя се още в известието.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР