[MEIJI] Публикацията е част от платеното съдържание в Капитал Light.

...
[MEIJI] Публикацията е част от платеното съдържание в Капитал Light.
Коментари Харесай

MEIJI Bulgaria Yogurt - българското кисело мляко, покорило японския пазар

[MEIJI]
Публикацията е част от платеното наличие в Капитал Light.
Продуктовата гама на марката съдържа 33 продукта, като дневно се продават почти 800 000 кофички

Не познавате тази опаковка? Е, време е да се запознаете. Това е Meiji Bulgaria Yogurt – един малко прочут бранд в България, който не може да откриете в българските магазини, само че е безпределно известен и обичан на хиляди километри от София в Страната на изгряващото слънце.

През далечната 1970 година на ревюто в Осака нашата компания " Мейджи " се среща с българското кисело мляко и след 3 години подготовка и сполучливи договаряния с българската страна Meiji Bulgaria Yogurt стартира да се създава и продава в Япония. А историята през днешния ден на това сполучливо съдействие, построено с взаимно доверие, е повече от впечатляваща!

Четиридесет и девет години по-късно - на 27 ноември 2019 година, " Мейджи " ще ви запознае с историята на триумфа на българското кисело мляко в Япония. Събитието се провежда в партньорство и с поддръжката на Посолството на Япония в България и е част от поредицата празнувания на трите годишнини, скрепяващи другарството сред двете страни: 110-годишнината от тяхното начало, 80-годишнината от установяването на публични дипломатически връзки и 60-годишнината от тяхното възобновяване.

Корпорацията " Мейджи " е една от най-големите и най-стари производители на хранителни артикули в Япония, учредена през далечната 1916 година За мощта на холдинга подсказва и финансовият консолидиран годишен оборот за 2018 година - 1.254 трилиона йени или почти 11.8 милиарда щатски $, което съставлява съвсем 1/6 от Брутният вътрешен продукт на България.

Българската аудитория ще научи доста любопитни обстоятелства за експанзията и историческото развиване на марката Meiji Bulgaria Yogurt - еволюцията в опаковките, маркетинга, технологията и закваските, както и типични за японската просвета традиции, храни и питиета. В допълнение - гостите ще се срещнат и с обстоятелства за тактиката за одобряване на японския пазар, напъните по създаване на актуалния образ на марката и бъдещите тактики за разпространение на неповторимото българско кисело мляко, чийто здравословни качества са познати на съвсем всеки гражданин на Япония.

Специален посетител в България ще бъде Калоян Махлянов – Наруто Ояката, прочут още като Кото Ошю, който ще се включи в главния акцент от програмата - особено Talk Show с водещ Даниел Ненчев. На сцената до именития сумо герой ще застане Хисаши Накаяма - консултант към Борда на шефовете на " Мейджи ", някогашен президент на компанията и Почетен консул на България в Йокохама. Разговорът пред аудитория ще опише за живота на Кото Ошю в Япония, компликациите по пътя към триумфа и връзката на Калоян Махлянов с Meiji, които застават зад него в самото начало.

Към момента Meiji Bulgaria Yogurt се продава в Япония, Китай, Тайланд и Сингапур, като компанията ни си е сложила за цел да разшири пазара, навлизайки в други многообещаващи страни от Югоизточна Азия в околните години. В последните десетилетия българското кисело мляко заема устойчиво впечатляващия дял от 20 на 100 от пазара в Япония, като неговата познаваемост и известност превъзхожда такива марки като " Кока-Кола " и " Данон ". Продуктовата гама на марката Meiji Bulgaria Yogurt съдържа 33 продукта, като дневно се продават почти 800 000 кофички.

На събитието ще ви срещнем и с разнообразни начинания, които " Мейджи " реализира за разпространение на България в Япония, както и с ролята на нашата компания в развиването на връзките сред двете страни.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР