Медийният тур на председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев по телевизионните

...
Медийният тур на председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев по телевизионните
Коментари Харесай

Коя е държавата, в която живеем

Медийният тур на ръководителя на КПКОНПИ Пламен Георгиев по телевизионните студиа оставя чувството, че май не живеем на една територия.

Още по тематиката
Мнения Daily - Посегателство върху свободата на словото има

И още: Не се сърди, човече; От тази заран Борисов е в лагера на Орбан
10 окт 2018
КПКОНПИ " удари " прокурор, върнал екскаватор на неверния човек

Антикорупционната комисия и профилираната прокуратура се похвалиха с акция за закононарушение отпреди три години
5 окт 2018
Как Пламен Георгиев откри, че при Пеевски няма нищо нелегално

КПКОНПИ е питала прокуратурата и Национална агенция за приходите дали имат данни против депутата и когато те са дали отговор негативно, комисията единствено го преповтаря
1 окт 2018 адв. Георги Атанасов в разбор за " Медиапул " В страната на КПКОНПИ истината няма значение, а върху съда може да се оказва обществен напън.
Медийният тур на ръководителя на КПКОНПИ* по телевизионните студиа оставя чувство, съпроводено с известно слисване, че май не живеем на една територия. Защото:

- В моята страна – Република България, законите би трябвало да се съблюдават и всеки би трябвало да упражнява правата си добросъвестно. В страната на КПКОНПИ ръководителят й има единствено права и дори няма потребност те да произтичат от закона, задоволително е да са мислени.

- В моята страна право да конфискува имущество в интерес на страната има основно съдът и никога КПКОНПИ, само че в страната на КПКОНПИ, " в случай че лицето не потвърди, ние ще му конфискуваме ".

- В моята страна администрацията е длъжна да си прави работата по закон, а профилираната – по повече от един закон, само че във всички случаи да обяснява истината за обстоятелствата. В процедурата на КПКОНПИ това значи цялостна и изчерпателна инспекция и определяне на всички условия, които Законът за лишаване в интерес на страната на нелегално добито имущество (ЗОПДНПИ – отм.) изисква, с цел да може да одобри обосновано решение, че е налице " нелегално добито имущество ". В страната на КПКОНПИ тя няма обвързване да ревизира всички условия, а единствено тези, които си избере. КПКОНПИ няма обвързване да открива истината, а може свободно да я допуска, а също и да обвързва съда с догатките си.
- В моята страна в административното произвеждане на КПКОНПИ засегнатите лица нямат, а проверяваното лице има лимитирано право на присъединяване. Това е противоконституционно и опонира на всичко, което правото на Европейски Съюз и главните правила на правото постулират, само че подобен е законът. Поради неспособност да вземат участие засегнатите лица нямат нито право, нито пък обвързване да потвърждават каквото и да било. Имат право да показват декларация, а в случай че не я показват, нито съдът, нито който и да било различен орган няма право да прави " заключения във щета на проверявания " – член 59 от ЗОПДНПИ (отм.). В страната на КПКОНПИ всичко е обърнато наобратно и в случай че проверяваното лице " не подаде тази декларация, всичко запорирано се лишава " (цитат по " Правен свят " - 26.09.2018 г.).

- В моята страна правните заключения с обвързващ темперамент са предоставени на съда. В страната на КПКОНПИ правните заключения ги прави КПКОНПИ и в исковото произвеждане упорства съдът да се съобрази с това какво КПКОНПИ " признава " за законно добито и какво не.

- В моята страна страните по цивилен правосъдни разногласия са равнопоставени. В страната на КПКОНПИ ищецът има право авансово да огласява по малкия екран кои са ответниците и да ги афишира за отговорни до доказване на противното.

- В моята страна извънсъдебното влияние върху съда от една от страните по разногласието накърнява на независимостта на съда. В страната на КПКОНПИ една от страните може да упражнява систематичен обществен напън върху съда като институция и върху съдиите като персони, като ги плаши с инспекции и формиране на производства против магистрати, в случай че не се включат в кръга на адептите на " гражданската конфискация ".

- В моята страна нормите на правото на Европейски Съюз би трябвало да бъдат прилагани постоянно, когато опонират на вътрешното право. В страната на КПКОНПИ нормите на правото на Европейски Съюз (в частност Директива 2014/42/ ЕС) нито следва да се ползват, нито даже да се пита Съдът на Европейски Съюз по какъв начин би трябвало да се поясняват. Тъкмо тъй като опонират - до степен на изключване на неуместното локално право, на облечената в закон фиксидея за " гражданска конфискация " на " нелегално добито имущество ". Поради това ръководителят на КПКОНПИ може да жигосва съдиите, че като питат Съда на Европейски Съюз, пречат на европейските процеси на въвеждане на " гражданска конфискация ". Пропускайки, че понятието " гражданска конфискация " няма законово определение и всяка страна припознава зад него най-различни неща, само че сигурно – тъй като се отнася съществено към законодателния развой, не си служи с лишени от лично наличие понятия като " нелегално добито имущество ". Това е българска юридическа иновация от планетарен мащаб.

*Комисия за попречване на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР