Медийни работници, които без разрешението на военното командване на Въоръжените

...
Медийни работници, които без разрешението на военното командване на Въоръжените
Коментари Харесай

Украйна лиши от акредитация в Херсон журналисти от Sky News и CNN

Медийни служащи, които без разрешението на военното командване на Въоръжените сили на Украйна отидоха в деокупирания Херсон, изгубиха опцията да работят в зоната на бойните дейности. Ресорното министерство анулира разрешителните им за журналистическа активност, става ясно от формалното известие на ведомството във Facebook.

Според Министерството на защитата на Украйна неотдавна някои представители на медиите, пренебрегвайки съществуващите забрани, без единодушието на съответните командири и службите за връзки с обществеността на военни елементи, са направили осведомителни действия в Херсон даже преди приключването на стабилизационните ограничения.

„ Подобни дейности са жестоко нарушаване на условията на заповедта на главнокомандващия на Въоръжените сили на Украйна, както и на съответните заповеди на военното командване “, се споделя в формалното изказване.

От Министерството на защитата оповестиха още, че на редица представители на медиите, нарушили разпоредбите за работа в региона на бойните дейности, са отнети разрешителните за работа, а прескартите им са оповестени за невалидни.

Журналисти в деокупирания Херсон: за какво представители на медиите не се позволяват там

Според ръководителя на Съвместния координационен пресцентър на Южните сили за защита Наталия Гуменюк, в този момент има доста опасности и рискове за медийните служащи в деокупирания град. Едни от тях са минирани жилища.

" Всички те искрено декларират, че не отиват за един ден, ще наемат жилища, ще продължат да остават. И там жилищата са минирани ", сподели Гуменюк.

Тя описа и за обстановката, в която се намират публицистите от Асошиейтед прес. Медийните служащи отидоха до към момента окупираната Александровка и попаднаха под обстрел, изгубиха колата и оборудването си.В резултат на това Associated Press поддържа отнемането на акредитацията на своите чиновници.

Кой от публицистите беше лишен от акредитация в Херсон

Според Наталия Гуменюк тя има информация за отнемането на акредитация на снимачните екипи на Sky News и CNN. Има информация и за анулация на прескарти за чиновници на едно от италианските издания.

Припомняме, въоръжените сили на Украйна приканиха жителите, които са напуснали Херсон, да не се връщат у дома заради обстрела. Руснаците, избягали на левия бряг на Днепър, обстрелват обитаеми места оттова, унищожавайки инфраструктура и връзки, които надали ще бъдат възобновени преди настъпването на студовете.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР