Медийната група Радио Свободна Европа/Радио Свобода (РСе/РС) съобщи, че от

...
Медийната група Радио Свободна Европа/Радио Свобода (РСе/РС) съобщи, че от
Коментари Харесай

Радио Свободна Европа се завърна в Унгария 30 г. след края на комунизма

Медийната група Радио Свободна Европа/Радио Свобода (РСе/РС) заяви, че от през днешния ден възобновява предаванията си от Унгария, аргументирайки се с намаляване на свободата на медиите, което съгласно нея се дължи на премиера Виктор Орбан, съобщи Франс прес, на която се базира Българска телеграфна агенция.

" Унгарската редакция на Радио Свободна Европа/Радио Свобода, която беше закрита след края на Студената война, от 8 септември възобнови предаванията си в отговор на внезапния спад в свободата на медиите в страната ", се споделя в изказване на медийната организация, която се финансира от Конгреса на Съединени американски щати.

РСЕ/РС оправда възобновяването на предаванията си на маджарски език с това, че при идването на Орбан на власт през 2010 година Унгария е била на 23-о място в класацията на свободата на медиите на " Репортери без граници ", а сега е на 89-о място от 180.

" През последните 10 години държавното управление на Орбан пое контрола над множеството медии, директно или индиректно ", се споделя в изказването.

РСЕ/РС счита да работи в Унгария с десетина публицисти, които ще зареждат информативен уебсайт с мултимедийно наличие.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР