Медицинският експертен съвет все още съществува. Вирусът е най-изненадващият в

...
Медицинският експертен съвет все още съществува. Вирусът е най-изненадващият в
Коментари Харесай

Проф. Коста Костов: COVID-19 остава предизвикателство за лекарите

Медицинският експертен съвет към момента съществува. Вирусът е най-изненадващият в моята 30-годишна клинична процедура. Той има друго клинично протичане от това на останалите вируси. COVID-19 визира всички органи и системи. Някой би споделил, че и грипният вирус е по този начин, само че не е тъкмо по този начин. Това съобщи водещият пулмолог проф. Коста Костов в предаването „ Денят онлайн “ по " Нова нюз ".

„ Другото предизвикателство на COVID-19 е неговата дълготрайност. Това е новият актьор, след туберколозата. Дали няма да попаднем в един циничен кръг на поредни имунизации? Вирусът мутира и това е обикновено за РНК-вирусите. Имаме няколко пост Коронавирус. Мутациите на вируса дали няма да ни принудят да се имунизираме с усъвършенствани разновидности на имунизацията? Ние сме в стадия на вирусна устойчивост. Вирусът се демонстрация с тежки последствия и за душeвността “, разясни пулмологът.

„ При нас идват пациенти, които след преболедуване, идват с нови признаци, като кашлица, изнемощялост и така нататък Ако не се организира навременно лекуване, може да се следят съществени промени в белия дроб “, предизвести лекарят.

Ваксините защищават от тежкото протичане на заболяването, акцентира той.

„ Казах, че ни следва вълна от 2 бала, тя е към този момент факт. Очаквам да доближи до 5 бала, поради разхлабването на протививоепидемичните ограничения. Не дай Боже да стане 7 бала. Българинът е екстазна персона, ние носим нуждата да се веселим “, предизвести проф. Коста Костов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР