Медицински сестри, рехабилитатор и санитари ще помагат на възрастни хора

...
Медицински сестри, рехабилитатор и санитари ще помагат на възрастни хора
Коментари Харесай

Медицински сестри и санитари ще помагат на възрастни хора в Добричко

Медицински сестри, рехабилитатор и санитари ще оказват помощ на възрастни хора в Добричко, като ги съпровождат до болнични заведения, ще викат персоналните им лекари в домовете, ще наблюдават дали постоянно вземат медикаментите си, ще мерят кръвното им налягане, ще вършат превръзки и други операции, оповестяват от кметската администрация при представянето на плана за патронажна грижа.

Инициативата черпи запас от 206 560 лв. и има поддръжката на оперативната стратегия "Развитие на човешките запаси ", заяви кметът Тошко Петков пред Българска телеграфна агенция. По думите му общината ще поеме грижата за 74 консуматори, измежду които и хора с увреждания.

На рисковите групи ще се оказва помощ и в семейството за разчистване, за дребни поправки и покупка на хранителни артикули. Хората в потребност ще могат да разчитат на помощ и при заплащане на битови сметки, на налози и други административни услуги. Социален служащ ще им провежда развлечения и ще насърчава обществените им контакти.

Общината към този момент ремонтира помощни пространства в селата Карапелит, Житница и Паскалево към Центъра за даване на мобилни услуги в домашна среда, сподели ръководителят на плана Даниела Тодорова.

Тя добави, че в границите на плана следва да бъде закупено и транспортно средство, с което екипът от експерти ще обхожда домовете на хората. Общината към този момент набира консуматори и експерти за патронажната грижа, а услугите ще бъдат предоставяни от началото на идната година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР