Медицински сестри от Синдиката на медицинските специалисти протестират пред многопрофилната

...
Медицински сестри от Синдиката на медицинските специалисти протестират пред многопрофилната
Коментари Харесай

Медицински специалисти протестират в подкрепа на Мая Илиева

Медицински сестри от Синдиката на медицинските експерти стачкуват пред многопрофилната болница по белодробни заболявания " Света София " поради репресиите и уволненията на техни сътрудници от страната. Конкретният мотив за митинга е, че в края на предходната седмица управлението на белодробната болница не продължи контракта за работа на председателката на синдиката здравната сестра Мая Илиева.

Подкрепящите я сътрудници, които проведоха и подписка в нейна отбрана, обявиха:

" Конфликтът е сред тъй наречените медицински експерти и сред шефовете на болничното заведение, които доста твърдо застават против настояванията на нашите колежки за промяна в опазването на здравето. Тук съм, с цел да поддържа Мая, тъй като тя е нашия водач, тя се бори за правата на нашето съсловие, което е омерзено и всички работодатели, които се пробват по този метод да отстранят хората, които се борят за нашите права. Мисля че не е рационално, тъй като проблемите в опазването на здравето са доста, те са наболели и би трябвало да се вземат решение ".

Мая Илиева съобщи, че е скъсен щатът на колежката ѝ синдикален водач на многопрофилната болница в Стара Загора. Според Илиева повода още веднъж е синдикалната активност за по-добри условия на труд и по-добро възнаграждение.

Медицинските експерти проведоха пърформанс пред болничното заведение като разиграха сцена по какъв начин не би трябвало да се правят обири в здравната система.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР