Медицински сестри от Многопрофилна болница за активно лечение "Св. Петка"-

...
Медицински сестри от Многопрофилна болница за активно лечение "Св. Петка"-
Коментари Харесай

Медицински сестри от Видин ще участват в национален протест

Медицински сестри от Многопрофилна болница за интензивно лекуване "Св. Петка "- Видин ще вземат участие в националния митинг на експертите по здравни грижи на 12 май в София. На тази дата се отбелязва Световния ден на здравната сестра, сподели ръководителят на районното сдружение на Българската асоциация на експертите по здравни грижи Диана Богомилова и добави:
"За страдание, има разгласен народен митинг и малко празникът ни ще бъде изопачен. Но, въпреки това, в действителност има потребност от това. На 12 май медицинските сестри ще излязат на митинг, с цел да покажем на обществото, че съществуваме, че са ни ниски заплатите, че имаме от ден на ден и повече работа за минимални приходи. "
Във видинската болница работят над 100 медицински сестри, като броят им непрестанно понижава, сподели Диана Богомилова.
"Покрай 100 са медицинските сестри, те понижават с всеки минал ден. Тези, които напущат, са в пенсионна възраст. Така че не са доста медицинските сестри в нашата област. За страдание, те ще стават все по-малко. "
В последно време новопостъпили медицински сестри в болничното заведение няма, добави ръководителят на районното сдружение на Българската асоциация на експертите по здравни грижи във Видин.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР