Медицинска лаборатория ЛИНА подема инициатива за безплатни изследвания, чиято цел

...
Медицинска лаборатория ЛИНА подема инициатива за безплатни изследвания, чиято цел
Коментари Харесай

„ЛИНА” насърчава профилактиката на основни заболявания, инициатива за безплатни изследвания

Медицинска лаборатория „ ЛИНА ” подема самодейност за безвъзмездни проучвания, чиято цел е да насърчи профилактиката на съществени болести. Тя започва през месец август и ще продължи до края на годината, а при интерес от страна на пациентите и през идната.

„ Инициативата се показва в безплатното проучване на два биохимични индикатора, като пациентът заплаща само такса операция в размер на 2 лева Показателите  ще се сменят на всеки  два месеца, което ще даде опция повече хора да съумеят да се изследват и да схванат дали имат влечение към несъмнено заболяване ”, изяснява доктор Надя Ковачева от лаборатория ЛИНА ” – Варна.

 

През август и септември безплатните проучвания включват кръвна захар и пикочна киселина.

Целта на акцията е ранна диагностика на част от най-често срещаните обществено значими болести. Това са заболявания, свързани с обмяната на веществата, каквито са нарасналата кръвна захар (диабет), подагра (повишение  на пикочната киселина), нарушаванията на мастната обмяна, изразяващи се в покачване на холестерола и триглицеридитe, водещи до сърдечносъдови болести. Също нарушавания на отделителната система – бъбреци, пикочен мехур, пикочни пътища, при които се трансформират индикаторите урея и креатинин, ранна чернодробна патология, характеризираща се с смяната на някои от по-чувствителните ензими на черния дроб, както и други положения и болестни процеси.

 

„ Искаме да подтикваме хората от всяка възраст да се отнасят отговорно към здравето си, като се основат благоприятни условия за всички, без значение от това дали са здравно обезпечени или не, да обръщат внимание на профилактиката. Целта ни е да сложим началото на концепция, която се надяваме да просъществува и да се надгради. Надяваме се  в нея да се включат повече хора – лекари, пациенти, лаборатории, лечебни заведения, фондове и всички, искащи да поддържат ранното и навременно диагностициране на упоменатите болести ”, декларира доктор Ковачева.

 

Какво е належащо, с цел да се включите в безплатните проучвания?

Пациентите могат да посетят лабораторията сами, могат да бъдат ориентирани от доктор, както и към другите назначени разбори да изискат гратис да им бъдат направени тези, които са включени в акцията. В тази самодейност пациентът  заплаща единствено операцията за взимане на кръвна проба, включваща епруветките, иглата и труда на лаборанта и админа на стойност 2 лв.. Самите разбори са безвъзмездни. 

Препоръчително е проучванията да се правят заран, на гладно. Проверката на резултатите става на място в лабораторията или онлайн в уеб страницата на „ ЛИНА ”.

Кампаниите за безвъзмездни проучвания важат в независимите филиали на „ ЛИНА ” в областите Бургас, Варна и Ямбол. Информация за тях може да бъде открита на: www.lina-bg.com.

 

 

 *публикация

 

 

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР